decor
citral

Effect & gebruik citral

Citral staat ook wel bekend als limonal. Citral is een bestanddeel van citroengrasolie en de oliën van verbena, citroenmirte, citroen en sinaasappel.

In cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging wordt citral gebruikt bij de formulering van vele soorten producten, waaronder aftershavelotions, badproducten, vochtinbrengende crèmes, parfums en colognes, huidverzorgingsproducten en zonnebrandproducten.

Citral heeft een sterke citroengeur. Citral wordt daarom veel gebruikt als geurstof. Citral wordt ook als geurstof toegevoegd aan citroenolie om de geur te versterken. Citral heeft ook een antibacteriële werking

 Allergische reacties

Citral staat op de lijst van geurstoffen waar je allergisch op kunt reageren. Wanneer er meer dan een bepaalde concentratie aan citral in een product zit, moet dit volgens Europese wetgeving op de verpakking worden vermeld. Mensen die allergisch zijn voor schillen van citrusvruchten zijn vaak ook allergisch voor citral. Je kunt dan last krijgen van huiduitslag, jeuk, bultjes of geïrriteerde slijmvliezen.

Zojuist bekeken