decor
Citronella etherische olie

Citronella is een etherische olie die wordt gemaakt door de destillatie van de Aziatische grasplant "Citroengras". Zoals veel etherische oliën heeft citronella olie vele voordelen en wordt het al eeuwenlang in China en Indonesië gebruikt om huiduitslag, infecties en andere gezondheidsproblemen te behandelen.Wanneer citronella op de hoofdhuid wordt aangebracht, kan het de huid en het haar hydrateren en uitdroging, schilfering, kroezen en roos voorkomen.

Tegenwoordig is citronella olie het best bekend als een natuurlijk insectenwerend middel, maar het gebruik en de voordelen ervan gaan verder dan het op afstand houden van insecten.

Voordelen van citronella

citronella

Bij gebruik in aromatherapie zou citronella een aantal veelvoorkomende gezondheidsproblemen helpen voorkomen of behandelen en heeft het onder andere de volgende voordelen: 

  • Verzacht de pijn: het heeft een pijnstillende werking. Of het nu spierpijn of gewrichtspijn is, de toepassing van citronella op de pijnlijke regio kan de pijn verzachten. Het moet echter vóór het masseren worden gemengd met dragerolie.
  • Ontstekingsremmende eigenschappen: citronella heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Het biedt kalmerende en verzachtende effecten bij inwendige ontstekingen. De olie werkt snel en verlicht de pijn.
  • Antiseptische en schimmelwerende werking: citronella heeft ook sterke antiseptische, antimicrobiële en schimmelwerende eigenschappen. Het vermindert de kans op het ontwikkelen van infecties bij verschillende interne en externe verwondingen en geneest de wonden sneller.
  • Positief effect op de huid: citronella verstevigt effectief de huidporiën. 

 

 

DISCLAIMER: De werking van etherische oliën tegen ziektes is niet wetenschappelijk onderbouwd. Raadpleeg daarom altijd een arts bij het gebruik van etherische oliën tegen de bestrijding van ziektes. Bekijk hier voor meer informatie.

 

 

 

Zojuist bekeken