Het is algemeen bekend dat e-commerce niet altijd even goed is voor het milieu. Zo mist ongeveer 60% van alle consumenten het eerste aflevermoment, wat verreweg de meeste impact heeft op het milieu. Maar ook op het gebied van retourneren zijn de milieukosten hoog als je kijkt naar het transporteren, verpakken en verwerken van de artikelen. Helaas lijkt er vaak weinig aandacht voor duurzaamheid in e-commerce te zijn, terwijl consumenten wel steeds milieubewuster worden. 

Wanneer je massagespullen bij Zengrowth koopt, zullen wij ons best doen om bij te dragen aan een duurzame toekomst!

Plaats een review en wij planten een boom!
Feedback is erg belangrijk voor ons als webwinkel. We realiseren ons dat we met de verkoop van massagetafels ook niet altijd hetgeen doen wat het beste is voor het milieu. Om hiervoor te compenseren, planten we één boom voor iedere review (goed of slecht) die we ontvangen op het beoordelingsplatform van Webwinkelkeur. Een aantal keer per jaar doneren we de kosten van het planten van een boom x het aantal reviews aan de OneTreePlanted organisatie die de bomen over de hele wereld plant. 

Maart 2020 - 100 bomen geplant >> Bekijk certificaat
September 2020 - 180 bomen geplant >> Bekijk certificaat
Januari 2021 - 326 bomen geplant >> Bekijk certificaat
Juni 2021 - 446 bomen geplant >> Bekijk certificaat
November 2021 - 571 bomen geplant >> Bekijk certificaat
Maart 2022 - 480 bomen geplant >> Bekijk certificaat
September 2022 - 243 bomen geplant >> Bekijk certificaat
Green Friday 2022 - 324 bomen geplant >> Bekijk certificaat
December 2022 - 261 bomen geplant >> Bekijk certificaat
Green Friday 2023 - 456 bomen geplant >> Bekijk certificaat
November 2023 - 981 bomen geplant >> Bekijk certificaat

Het reduceren van gemiste leveringen
Zoals eerder vermeld brengen gemiste leveringen hoge kosten voor het milieu met zich mee. Alhoewel er nog geen perfecte oplossing is om dit te reduceren, denken we graag mee over hoe we dit aantal omlaag kunnen brengen. Woon je bijvoorbeeld in de buurt van Breda? Dan kun je jouw pakketje gemakkelijk af komen halen in ons magazijn. Ook kun je gebruik maken van de optie pakje gemak van PostNL om het aantal gemiste leveringen omlaag te brengen. Met pakje gemak wordt jouw pakket afgeleverd bij een PostNL punt bij jou in de buurt en kun je zelf bepalen wanneer je deze afhaalt. 

schredded karton

Gerecycled verpakkingsmateriaal en opvulmateriaal
Vrijwel al onze producten worden verzonden in gerecycled verpakkingsmateriaal. Daarnaast doen we ook ons best om de impact op het milieu te verminderen bij het kiezen voor opvulmateriaal. Zo hebben we in ons magazijn een kartonshredder waarmee we onbruikbaar karton eenvoudig kunnen omzetten tot milieuvriendelijk opvulmateriaal. Op die manier verminderen we het karton dat we moeten weggooien en sparen we het milieu door vrijwel geen gebruik te maken van schadelijk opvulmateriaal, zoals plastic of opvulchips. 

Vermindering van het brandstofverbruik
Ons magazijn is gevestigd op 3 minuten afstand van een PostNL sorteercentrum. We hebben er bewust voor gekozen om met dit magazijn te gaan samenwerken, om zo het brandstofverbruik voor het afleveren van de bestelde producten bij het sorteercentrum tot een minimum te beperken. Daarnaast besparen we op die manier ook geld en tijd, waardoor we onze producten weer voor een scherpere prijs aan jou kunnen aanbieden. 

Weggooien is zonde: onze unieke tweedekans collectie
Enig idee wat er met een product gebeurt op het moment dat je deze terugstuurt? Vaak kunnen deze producten niet meer als nieuw worden aangeboden en worden ze om deze reden weggegooid. Ook bij Zengrowth kampen we met producten die om wat voor reden dan ook worden teruggestuurd en niet meer als nieuw verkoopbaar zijn. Echter vinden wij het vanuit het oogpunt van het milieu zonde om deze producten weg te gooien.

Samen met onze logistieke partner zijn we daarom gaan kijken naar een methode om onze retouren toch nog een tweede kans te kunnen geven. Het resultaat is een unieke tweedekans collectie waarbij we producten met een beschadigde verpakking of een klein mankement met korting aanbieden. Zo hopen wij te kunnen bijdrage aan een circulaire economie. Bekijk hier onze tweedekans collectie.