decor
Ylang ylang etherische olie

Ylang ylang etherische olie is gemaakt van de met stoom gedestilleerde bloemen van de cananga odorata botanical. De canangaboom is een snelgroeiende boom die in het wild tot 15-20 meter hoog kan worden.

Ylang ylang etherische olie staat erom bekend dat het de olieproductie in de huid en het haar in evenwicht brengt en reguleert, terwijl het ook ontstekingen en irritaties verzacht. Het verbetert de bloedsomloop, stimuleert de groei van nieuwe huid, hydrateert en voorkomt infecties. 

Ylang-ylangolie wordt gebruikt vanwege zijn gezondheidsbevorderende eigenschappen. Het werkt kalmerend en stimulerend en wordt vaak gebruikt bij problemen zoals het premenstrueel syndroom en een laag libido. Bovendien is het gunstig voor het kalmeren van stressgerelateerde aandoeningen zoals angst, depressie, nerveuze spanning, slapeloosheid, hoge bloeddruk en hartkloppingen.

 

Wat doet ylang ylang met je? 

Als je een massageolie met ylang ylang etherische olie gebruikt, heeft dat vele voordelen: 

  • Geeft de huid een boost: wanneer ylang ylang etherische olie plaatselijk op de huid wordt aangebracht, staat het erom bekend een natuurlijke glans te geven.
  • Anti-bacteriële eigenschappen: dankzij de antibacteriële eigenschappen kan ylang ylang essentiële olie helpen bij het bestrijden van infecties door te zuiveren, beschermen en genezen.
  • Nieuwe energie: bij gevoelens van vermoeidheid, uitgeputting en lusteloosheid kan ylang ylang essentiële olie bijzonder effectief zijn om te helpen nieuwe energie op te doen.
  • Verbetert de stemming: het antidepressivum is een van de oudst bekende geneeskrachtige eigenschappen van ylang-ylangolie. Dankzij het vermogen om direct in te werken op het reuksysteem in de hersenen, kan het inademen van ylang ylang etherische olie onmiddellijke positieve effecten hebben op het humeur.

In het kort, ylang ylang etherische olie is perfect voor ontspanningsmassages waarbij je cliënt veel stress ervaart of weer in evenwicht wil komen. Tijdens een massage kun je bijvoorbeeld vertellen hoe ylang ylang bijdraagt aan het verminderen van gevoelens van depressie en angst en bijdraagt aan een opwekkend humeur. 

 

 

DISCLAIMER: De werking van etherische oliën tegen ziektes is niet wetenschappelijk onderbouwd. Raadpleeg daarom altijd een arts bij het gebruik van etherische oliën tegen de bestrijding van ziektes. Bekijk hier voor meer informatie.

Zojuist bekeken