decor
Reiki massagetafel: Hoe kies je de beste Reiki massagetafel?

Ben je op zoek naar de perfecte reiki massagetafel maar ben je overweldigd door de enorme hoeveelheid opties die er beschikbaar zijn? Geen zorgen, je bent niet de enige! Als therapeut of masseur is het kiezen van de juiste massagetafel cruciaal voor het bieden van de beste behandelingen aan jouw klanten. Maar waar moet je nu beginnen?

Om je op weg te helpen, leggen we je uit waarop je moet letten bij het aankopen van een reiki massagetafel.

Wat is een Reiki massagetafel en hoe verschilt deze van een standaard massagetafel?

Hoewel er geen specifieke reiki tafel bestaat, is er toch één groot verschil met een standaard massagetafel: de onderkant van de reiki-tafel is open zodat de therapeut als het ware als een ninja onder de tafel kan werken met zijn handen en armen

Het belangrijkste is om een tafel te kiezen die zowel voor de therapeut als cliënt comfortabel en prettig ligt. We merken bij onze klanten dat de voorkeur hierbij gaat naar houten massagetafels, omdat dit een natuurlijk product is. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat dit een persoonlijke voorkeur betreft en dat aluminium ook een goede keuze kan zijn voor een massagetafel, afhankelijk van de behoeften en voorkeuren van zowel de therapeut als de cliënten. 

Onze houten massagetafels hebben een afneembare hoofdsteun die kan worden aangepast om de nek en schouders van de cliënt te ondersteunen. Voor reiki behandelingen is er minder kracht nodig dan bij bijvoorbeeld sportmassages. Daarom is een brede tafel vaak een goede keuze reiki-behandelingen. Wij raden aan om massagetafels te kiezen met een breedte van 71cm of 76cm voor dit type massages.

Waarop moet je letten bij het kopen van een Reiki-massagetafel?

De eerste stap in het kiezen van de ideale reiki tafel is om te weten wat je nodig hebt en wilt in een massagetafel. Hoe vaak ga je de tafel gebruiken en welke soorten behandelingen ga je geven? Moet de tafel groot en verstelbaar zijn, of heb je misschien liever een compacte tafel? En wil je extra accessoires zoals een hoofd- of armsteunen?

Door deze vragen te beantwoorden, kun je beter inschatten wat voor soort massagetafel het beste bij jou past. Neem dus zeker de tijd om dit goed te overwegen voordat je tot aankoop overgaat.

1. Reikipaneel of gewoon paneel voor mijn massagetafel?

Een reikipaneel is super handig voor masseurs die willen zitten bij het hoofd of de voeteneind van de tafel. Maar houd er rekening mee dat dit ook invloed kan hebben op de stabiliteit van de tafel, vooral als deze op een hoge stand staat. Je wilt natuurlijk niet dat je klanten wiebelen als je bezig bent met je reiki behandeling.

Dus, als je werkt met beweeglijke technieken of als je een lange masseur bent, is het hebben van een dicht paneel in het midden van de tafel van cruciaal belang. Dit zorgt voor meer stabiliteit tijdens de behandeling. Een reikipaneel is erg handig, maar kan dus wel de stabiliteit beïnvloeden van je massagetafel.

We hebben namelijk 3 massagetafels met een reikipaneel in ons assortiment. De ZENGROWTH Inklapbare Massagetafel Reiki 76cm biedt veel bewegingsvrijheid voor de therapeut en comfort voor de cliënt. De ZenGrowth Zwangerschapsmassagetafel Ipanema 71cm is multifunctioneel en ook ideaal voor zwangerschapsmassages, vrouwen met grotere borsten of zwaardere mensen. De ZENGROWTH Massagetafel Economy Zwart is een budgetvriendelijke optie die nog steeds comfortabel is voor de cliënt en praktisch in gebruik.

Bovenstaande massagetafels zijn geschikt voor reiki-massages vanwege:

  • De open onderkant die de therapeut meer bewegingsvrijheid geeft en de energiestroom van het lichaam bevordert

  • De optionele afneembare hoofdsteun die kan worden aangepast om de nek en schouders van de cliënt te ondersteunen tijdens de behandeling

  • De breedte van de tafel, die voldoende ruimte biedt voor de therapeut om te werken en voor de cliënt om comfortabel te liggen

  • De duurzame constructie, waardoor de tafel lang meegaat en een geweldige investering is voor de professionele reiki-therapeut

Belangrijk: Het is goed om te weten dat als je als masseur wat kleiner bent, een te brede massagetafel zoals de ZENGROWTH Inklapbare Massagetafel Reiki 76cm mogelijk wat onhandig kan zijn om mee te nemen als je veel op verplaatsing werkt.

2. Massagetafel met of zonder rugleuning?

De vraag die vaak opkomt bij de aanschaf van een massagetafel is of deze al dan niet een rugleuning moet hebben. Het antwoord hangt af van verschillende factoren, waaronder jouw persoonlijke voorkeur en de behoeften van jouw cliënten.

Als je voornamelijk reiki massages geeft, is het goed om te weten dat deze behandelingen meestal in een liggende positie worden uitgevoerd. Daarom is een massagetafel zonder rugleuning vaak de beste optie, omdat deze meer bewegingsvrijheid biedt tijdens het geven van een reikimassage.

Bovendien is een massagetafel zonder rugleuning goedkoper dan een tafel met rugleuning. Dus als je voornamelijk reiki massages geeft en geen rugleuning nodig hebt, waarom zou je dan onnodig extra kosten maken?

Kort samengevat: Het is belangrijk om te onthouden dat de keuze van een massagetafel afhankelijk is van jouw persoonlijke voorkeur en de behoeften van jouw cliënten. Maar als het gaat om reiki massages, is het waarschijnlijk dat je voornamelijk sessies geeft in liggende positie en daarom is een massagetafel zonder rugleuning een verstandige keuze.

3. Draagkracht en stabiliteit van de massagetafel

Laten we eerlijk zijn, niemand wil op een tafel liggen die elk moment kan instorten als een kaartenhuisje. Daarom is de draagkracht van een reiki massagetafel belangrijk. Het is niet alleen van belang voor de veiligheid van de cliënt, maar ook voor die van de therapeut.

Niemand wil een massagetafel die zoveel geluid maakt dat het lijkt alsof er een aardbeving plaatsvindt tijdens de behandeling. Een massagetafel met een hoge draagkracht is stevig, duurzaam en kan zonder problemen grote gewichten aan. Dus zorg ervoor dat je bij het kiezen van een massagetafel de draagkracht niet over het hoofd ziet!

Goed nieuws voor degenen die op zoek zijn naar een stevige massagetafel! Al onze Zengrowth massagetafels hebben een indrukwekkende draagkracht van tussen de 205kg tot 230kg! Dat betekent dat zelfs de grootste en zwaarste cliënten zonder problemen kunnen genieten van een ontspannende massage. En het beste van alles? Deze massagetafels komen met een praktisch uitklap systeem, dus ze zijn gemakkelijk op te bergen en mee te nemen naar elke locatie. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken over een wiebelende of krakende massagetafel tijdens je behandelingen!

4. Dikte van het matras van de massagetafel

De dikte van het matras van je massagetafel is ontzettend belangrijk! Bij een te dun hard matras kan je client niet goed ontspannen. Een goede dikte is essentieel voor het comfort van de cliënt tijdens de reiki behandeling. Maar let ook op de dichtheid en kwaliteit van het schuim, dit heeft namelijk grote gevolgen voor de levensduur van je massagetafel. 

Met de ZENGROWTH Inklapbare Massagetafel Reiki 76cm hoef je je geen zorgen te maken over dit probleem. Deze tafel is uitgerust met een matras die een schuimlaag heeft van 7,6 cm dik, wat zorgt voor een comfortabele ervaring voor de cliënt, terwijl het toch stevig genoeg is voor de therapeut om effectief te werken.

Of je nu een professional bent of gewoon lekker thuis wilt ontspannen, een comfortabele en stevige massagetafel is een must-have. En wie weet, misschien ontdek je zelfs wel nieuwe manieren om je reiki-ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Heb je graag hulp bij het kiezen van een geschikte massagetafel voor reiki massages? Neem dan gerust contact op met onze klantendienst op het nummer +31 (0)162 788 133 of stuur ons een mailtje naar info@zengrowth.nl en wij helpen je graag verder!

Wellicht vind je deze producten interessant

Zojuist bekeken