decor
Massage textiel wassen: alles wat je moet weten

In deze blog bespreken we de uitdagingen van het wassen van massage textiel met natuurlijke oliën. Als masseur die met natuurlijke oliën werkt herken je het vast wel: stinkende hoeslakens en handdoeken die ruiken naar de lokale snackbar.

Je textiel stinkt en zit vol met moeilijk verwijderbare olievlekken. Je probeert van alles om je handdoeken nog enigszins schoon te krijgen en maakt gebruik van allerlei (chemische) middelen met als resultaat dat je binnen 6 maanden al weer nieuwe handdoeken / hoeslakens kunt kopen...  

Dat is écht onnodig! In dit artikel geven we je enkele tips mee hoe je deze problemen kan oplossen en hoe je ervoor kan zorgen dat je handdoeken en hoeslakens zacht blijven, zodat je langer gebruik kunt maken van je textiel! 

Do's en don'ts voor het wassen van massage textiel

Wanneer je massage textiel wast, zijn er aantal do's en don'ts waar je rekening mee moet houden. Hieronder geven we je 6 tips mee over hoe jij je massagetafel hoeslaken het beste kan wassen:

Gebruik de juiste wasmiddelen

Kies voor een mild wasmiddel voor het wassen van je massage textiel. Sterke wasmiddelen kunnen het hoeslaken beschadigen en/of mogelijks een onaangename geur achterlaten. Gebruik een wasmiddel dat speciaal is ontwikkeld voor delicaat textiel.

Was het hoeslaken op een lage temperatuur

Het is het beste om je textiel op een lage temperatuur te wassen om te voorkomen dat het beschadigd raakt. Onze hoeslakens zijn gemaakt van thermogefixeerde stof, wat betekend dat ze niet zullen krimpen als je ze op 60 graden wast.

Echter raden we aan om gekleurde badstof massagetafel hoeslakens op 40 graden te wassen, en enkel wanneer ze erg vies zijn op 60 graden te wassen. Als je gekleurde hoeslakens op te hoge temperaturen wast, kan de kleur vervagen wat de levensduur verkort. 

Let op: Wanneer er nog olieresten in het textiel zitten, is het belangrijk om op te passen dat je het textiel niet wast op een kookprogramma (hoger dan 60 graden). Dit zorgt ervoor dat de olie zich gaat nestelen in het textiel en dit kan leiden tot permanente vlekken of beschadiging van jouw massage textiel.

Gebruik geen bleekmiddel

Gebruik nooit bleekmiddel bij het wassen van je hoeslakens of handdoeken. Bleekmiddel kan het textiel beschadigen en de kleur vervagen.

Overweeg het gebruik van azijn als alternatief van wasverzachter

Het gebruik van wasverzachter is niet bepaald goed voor het millieu en kan zelfs prijzig zijn. Wist je dat je ook gebruik kunt maken van bijvoorbeeld witte azijn? Voeg een kopje witte azijn toe aan je hoofdwas en je textiel wordt er zijdezacht van. Bovendien is azijn ook een stuk goedkoper! 

Laat je textiel goed drogen

Probeer het hoeslaken te laten drogen in de lucht of gebruik een droogprogramma op een lage temperatuur. Het gebruik van een wasdroger zorgt ervoor dat de kwaliteit van je textiel sneller achteruit gaat. Zorg er ook altijd voor dat je hoeslaken van je massagetafel volledig droog is voordat je het op de tafel legt.

Berg je textiel goed op

Bewaar je hoeslakens en handdoeken in een schone en droge ruimte om zo beschadiging of vuil te voorkomen. Als je veel op locatie werkt, kun je jouw textiel opbergen in zakken, dit is makkelijk om te vervoeren en beschermt tegen stof of vuil.

Vlekkentips voor het verwijderen van vlekken uit je handdoeken en massage hoeslakens?

Een van de grootste uitdagingen bij het wassen van massage textiel is het verwijderen van vlekken uit je handdoeken en hoeslakens.

We hebben met vele masseurs gesproken, en hebben allerlei huis-tuin en keukenmiddeltjes voorbij zien komen. Hieronder geven we je 4 gouden tips waar wij zelf het meest over zijn te spreken.

Vlekkentip 1: Baking Soda

Een handige tip om vlekken om vlekken te verwijderen is door een half kopje baking soda toe te voegen aan je was. Baking soda is namelijk een natuurlijke reiniger en helpt om vlekken op te lossen.

Let op: combineer baking soda niet met azijn in één hoofdwas. Baking soda heeft namelijk een hoge pH waarde, en Azijn een lagere pH waarde, waardoor ze elkaars werking opheffen. 

Vlekkentip 2: 50% witte azijn en 50% water

Wil je snel af van die lastige massage-olievlekken? Een andere tip voor vlekken te verwijderen is door het massage textiel te laten weken in een oplossing van 50% witte azijn en 50% water.

Laat je massage textiel 12 uur weken in deze oplossing voordat je het wast. Dit helpt om de vlekken los te weken van de stof en om de stof weer schoon te maken.

Vervolgens kan je jouw textiel gewoon wassen op 60 graden met een kopje azijn en je favoriete wasmiddel. Dit helpt om de resterende olie te verwijderen en zorgt voor een frisse en schone uitstraling.

Vlekkentip 3: Talkpoeder

Een andere effectieve manier om hardnekkige vlekken te verwijderen is door gebruik te maken van talkpoeder. Dit werkt alleen bij 'verse vlekken'. Talkpoeder gaat als een magneet te werk en absorbeert de olie uit de vlek!

Belangrijk is dat je zo snel mogelijk talkpoeder aanbrengt op de vlek voordat de olie volledig in de stof trekt. We raden aan om het talkpoeder ongeveer 30 minuten te laten intrekken en om het daarna zachtjes weg te borstelen. 

Was vervolgens gewoon je massage textiel op een normaal wasprogramma en voila, de vlek is verdwenen!

Vlekkentip 4: Ossengalzeep

Een andere efficiënte manier voor het verwijderen van vlekken op handdoeken of hoeslakens is het gebruik van ossengalzeep. Deze zeep wordt gemaakt van ossengal en bevat natuurlijke enzymen die helpen bij het verwijderen van vlekken. Vooraleer je het textiel wast, kun je een klein beetje ossengalzeep rechtstreeks aanbrengen op de vlek en het enkele minuten laten intrekken.

Let op: Ossengalzeep is niet geschikt voor gekleurd textiel, enkel gebruiken op wit of lichtgekleurd massage textiel.

Door bovenstaande tips in gedachten te houden, zorg je ervoor dat de hoeslakens van je massagetafel altijd schoon en fris zijn, wat beter is voor je klanten en ook voor de levensduur van je massagetextiel. 

ls je op zoek bent naar kwaliteitsvolle hoeslakens, dan ben je bij Zengrowth aan het juiste adres!  Naast hoeslakens hebben we ook hoofdsteunhoesjes en overtrekken voor knierollen. Bekijk hier ons volledige assortiment.

Wellicht vind je deze producten interessant

Badstof Hoeslaken Massagetafel Lichtblauw zonder uitsparing
Hoeslaken Lichtblauw zonder uitsparing
Badstof Hoeslaken Massagetafel Lichtblauw zonder uitsparing
23,99
Zacht en extra dik badstof. Makkelijk wasbaar. Ziet er netjes uit. Zacht en extra dik badstof. Makkelijk wasbaar. ...
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Leverbaar in 3 tot 5 werkdagen
Leverbaar in 2 tot 4 werkdagen
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Luxueus en oersterk Dit lichtblauwe hoeslaken met uitsparing voor een massagetafel is geschikt voor meerdere massagetafels met een lengte tussen de 180cm en 185cm en een breedte tussen de 63cm en 71cm. Door het gebruik van onze hoeslaken hoezen voelt de massagetafel extra comf...
Badstof Hoeslaken Massagetafel Grijs met uitsparing
Hoeslaken Grijs met uitsparing
Badstof Hoeslaken Massagetafel Grijs met uitsparing
25,99
Zacht en extra dik badstof. Makkelijk wasbaar en kleurvast. Zacht en extra dik badstof. Makkelijk wasbaar e...
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Leverbaar in 3 tot 5 werkdagen
Leverbaar in 2 tot 4 werkdagen
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Luxueus en oersterk Dit grijze hoeslaken met uitsparing voor een massagetafel is geschikt voor meerdere massagetafels met een lengte tussen de 180cm en 185cm en een breedte tussen de 63cm en 71cm. De uitsparing van dit hoeslaken is netjes afgewerkt, waardoor deze niet zal door...

Zojuist bekeken