decor
Energetische massage: de sleutel tot innerlijke balans

In deze blog willen we jullie meenemen naar de wereld van energetische massages. Het klinkt allemaal een beetje 'new agey' en misschien een beetje te zweverig voor ons nuchtere types. Maar laten we eens eerlijk zijn, wie houdt er niet van om zich ontspannen en stressvrij te voelen? 

Of je nu een masseur bent die op zoek is naar nieuwe technieken of gewoon nieuwsgierig bent naar deze vorm van massage, we nodigen je uit om met ons mee te gaan op deze ontdekkingsreis. Dus haal diep adem, laat alle spanning los en laat je meenemen naar de wereld van energetische massages!

Wat is een energetische massage

Energetische massage is meer dan alleen maar een fysieke massage, het is een ervaring die het lichaam en de geest verbindt en een diep gevoel van welzijn en balans creëert. Het richt zich op het opheffen van blokkades in de energiebanen en het stimuleren van de natuurlijke stroom van energie in het lichaam. Dit kan leiden tot verlichting van stress en spanning, een verbeterde bloedsomloop en een versterkt immuunsysteem.

Bovendien kan energetische massage helpen bij het verbeteren van de emotionele gezondheid door het verlichten van angstgevoelens en het bevorderen van een gevoel van innerlijke rust en balans.

Dus als je op zoek bent naar een massage die je niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel kan versterken, dan is een energetische massage wellicht precies wat je nodig hebt.

Wat is het verschil tussen een energetische en een gewone massage?

Hoewel zowel een energetische als een gewone massage gericht zijn op het ontspannen van het lichaam en het verminderen van spanning, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Bij een gewone massage ligt de nadruk vooral op het manipuleren van de spieren en zachte weefsels om fysieke spanning te verminderen.

Een energetische massage daarentegen richt zich op het stimuleren van de energiestroom in het lichaam, om zo niet alleen fysieke, maar ook emotionele en spirituele spanning los te laten.

Tijdens een energetische massage worden vaak zachte aanrakingen gebruikt om mogelijke blokkades op te heffen en de doorstroming van energie in het lichaam te verbeteren.

Maar, eerlijk is eerlijk, het is eigenlijk onmogelijk om een reguliere massage te geven zonder ook te focussen op het energetische. 

Voordelen energetische massage

De focus van een energetische massage ligt zowel op lichaam en geest. Ze hebben heel wat voordelen, we sommen ze hieronder voor je op:

  • Vermindering van stress en spanning

  • Verbetering van de bloedsomloop

  • Stimulering van het immuunsysteem

  • Bevordering van innerlijke rust en balans

  • Vermindering van angstgevoelens

  • Opheffing van blokkades in de energiebanen

  • Een energieker gevoel

Kortom, een energetische massage is een geweldige manier om zowel lichaam als geest te ontspannen en het algehele welzijn te verbeteren.

Het effect van energetische massage

Energetische massage staat ook wel bekend als energetische therapie, het is gericht op het ontspannen van je spierenmaar ook op het in balans brengen van je emoties. Door middel van zachte aanrakingen en het toepassen van druk op specifieke punten op je lichaam kan een energetische massage je helpen om stress en spanning los te laten.

Als je op zoek bent naar een meer holistische benadering van massages dan is een energetische massage ideaal! Na een energetische massage voel je je zo ontspannen dat je bijna zou denken dat je een hele dag in de spa hebt doorgebracht.

Soorten energetische massage

Er zijn verschillende soorten energetische massage, elk met hun eigen focus en doelen. Zo is er bijvoorbeeld de chakra massage, die gericht is op het in balans brengen van de energiecentra in het lichaam. Daarnaast heb je de meridiaanmassage, die de energiestromen in het lichaam volgt en blokkades opheft.

Ook kun je kiezen voor de acupressuurmassage, waarbij druk wordt uitgeoefend op specifieke punten om de energiebalans te herstellen. Reiki massage is ook een populaire vorm van energetische massage waarbij de therapeut zijn of haar handen gebruikt om universele levensenergie door te geven aan de cliënt.

Welke vorm van energetische massage je ook kiest, ze zijn allemaal gericht op het verhogen van de vitaliteit en het herstellen van de innerlijke harmonie van de cliënt.

Welke massagetafel voor een energetische massage?

In Principe heb je geen speciale massagetafel nodig voor energetische massages. Er wordt namelijk lichte druk uitgeoefend op verschillende punten van het lichaam en de massage kan zowel zittend als liggend worden gegeven. Toch is het belangrijk om een comfortabele massagetafel te hebben waarop de cliënt zich volledig kan ontspannen. 

Bij Zengrowth hebben we een mooi assortiment aan massagetafels, van houten massagetafels tot aluminium en zelfs elektrische massagetafels! Belangrijk is dat je jezelf de vraag stelt voor welke type massages je een tafel wilt aanschaffen en van hieruit kan je vertrekken bij het kiezen van de juiste massagetafel voor je behandelingen. 

Heb je graag hulp bij het kiezen van een geschikte massagetafel voor je massages? Neem dan gerust contact op met onze klantendienst op het nummer 
+31 (0)162 788 133 of stuur ons een mailtje naar info@zengrowth.com en wij helpen je graag verder!

Hoe lang duurt een energetische massage?

Een energetische massage is voor iedereen geschikt. Ben je gestrest, nood aan ontspanning of gewoon toe aan wat me-time? Een energetische massage gaat ervoor zorgen dat je in no-time helemaal ontspannen bent.

Een energetische massage duurt gemiddeld tussen de 60 tot 90 minuten. Het brengt extra aandacht naar de energie in het lichaam door middel van zachte aanrakingen en drukpunten. Uiteraard is de tijdsduur van de behandeling helemaal afhankelijk van de masseur.

Hoe vaak mag je een energetische massage nemen?

Een energetische massage kan je helpen om energieblokkades te verminderen en brengt evenwicht tussen lichaam en geest. Maar hoe vaak kun je eigenlijk een energetische massage nemen?

Dat hangt af van verschillende factoren, zoals je persoonlijke behoeften en je budget. Over het algemeen is het aan te raden om regelmatig een energetische massage te ondergaan, bijvoorbeeld eens per maand of eens in de paar weken. Dit kan helpen om de effecten van de massage te behouden en te versterken.

Onthoud dat een energetische massage niet alleen een fysieke, maar ook een mentale en emotionele ervaring is, en het kan helpen om je algehele welzijn te verbeteren. Dus waarom zou je jezelf niet regelmatig trakteren op deze holistische vorm van zelfzorg?

Wellicht vind je deze producten interessant

Badstof Hoeslaken Massagetafel Lichtblauw met uitsparing
Hoeslaken Lichtblauw met uitsparing
Badstof Hoeslaken Massagetafel Lichtblauw met uitsparing
25,99
Zacht en extra dik badstof. Makkelijk wasbaar en kleurvast. Zacht en extra dik badstof. Makkelijk wasbaar e...
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Leverbaar in 3 tot 5 werkdagen
Leverbaar in 2 tot 4 werkdagen
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Luxueus en oersterk Dit lichtblauwe hoeslaken met uitsparing voor een massagetafel is geschikt voor meerdere massagetafels met een lengte tussen de 180cm en 185cm en een breedte tussen de 63cm en 71cm. De uitsparing van dit hoeslaken is netjes afgewerkt, waardoor deze niet zal...

Zojuist bekeken