decor
Hotstone massage

De meeste mensen gaan naar een massagestudio of wellness resort voor een hotstone massage, maar je kan ook heel gemakkelijk thuis een hotstone massage geven aan je partner, vrienden, familie of aan jezelf!

Het enige wat je nodig hebt zijn enkele basaltstenen, massageolie (niet noodzakelijk) en een comfortabele plaats om de massage te geven. 

Deze stenen worden gebruikt bij Hotstone Massages

Er zijn namelijk vele soorten stenen die je kan gebruiken voor hotstone massages, echter raden wij aan om gebruik te maken van basaltstenen aangezien deze de warmte langer vasthouden. Belangrijk is dat je de massagestenen altijd eerst schoonmaakt voor gebruik.

Nadat de hotstone massagestenen zijn schoongemaakt, zijn er verschillende methoden om ze te verwarmen. Professionele masseurs maken gebruik van een hotstone heater maar je kan de stenen ook op andere manieren verwarmen. Wil je graag meer weten over de verschillende manieren hoe je hotstone stenen kan verwarmen? Lees dan ook zeker onze blog hierover!

De ideale temperatuur voor de stenen is ongeveer 45ºC tot maximaal 50ºC.

Hoe geef je een hotstone massage?

Laat de persoon die je wilt masseren op zijn/haar buik of rug liggen. Masseer eerst het lichaam met je handen, zodat de huid alvast opgewarmd wordt. Je kunt het beste royaal gebruik maken van massageolie. Door de stenen en de hogere temperatuur wordt de olie sneller opgenomen. 

Tip: Je kunt ook enkele druppels etherische olie toevoegen aan je massageolie voor extra ontspanning. Let wel op dat door de warmte de effecten en geur van de etherische olie worden versterkt, dus gebruik niet te veel. 

Wanneer je de gemasseerde hebt ingeolied, pak je de warme stenen erbij en gebruik je ze eerst om je eigen handen warm te maken. Leg de stenen even apart op de tafel, en masseer de persoon eerst met je warme handen. 

Pak hierna de stenen erbij, en maak een of twee snelle lichte strijkingen over het lichaam. Belangrijk is dat je de huid bijna niet aanraakt. Op die manier kan de gemasseerde wennen aan de temperatuur van de stenen.

Maak hierna een iets diepere en langzamere strijking. Wanneer de persoon dan aan de temperatuur van de stenen is gewend geraakt, kun je beginnen met diepe langzame strijkingen.

Voordat je de benen gaat masseren, kan je beginnen met het plaatsen van de stenen langs het midden van de rug, direct boven de wervelkolom. Je kan ook stenen aan weerszijden van de ruggengraat uitlijnen en je kan er ook twee plaatsen boven de schouderbladen.

Plaats altijd de losse stenen ergens anders dan waar je gaat masseren. Ga je bijv. de rug masseren? Plaats dan hete stenen op de benen. 

Het is aan jou om te kiezen hoe je het doet en waar de persoon die gemasseerd wordt behoefte aan heeft. Je kan de hotstone massagestenen op hun plaats laten liggen totdat ze beginnen af ​​​​te koelen.

Belangrijk: als de gemasseerde aangeeft dat de stenen te heet zijn, dan is het te heet. Ook al denk je zelf van niet. Haal in dat geval meteen de stenen van het lichaam. 

Als je veel met de stenen werkt, voel je op een gegeven moment de hitte van de stenen niet meer in je handen. Je kunt om dit te testen, de stenen eens op je onderarmen leggen.


Hotstone massagetechnieken

Het is ook fijn om te experimenten met verschillende technieken, je kan de stenen in je handen vasthouden en tegelijkertijd cirkelvormige bewegingen maken en trillingen te maken of te tikken, kneden, enzovoort.

Je kan bijvoorbeeld een ontspannende massage (met de handen) combineren met een hotstone massage, de warmte van de stenen zorgen ervoor dat de spieren ontspannen en kalmeren.

Daarnaast kan je de hete stenen afwisselen met koude marmeren stenen. Kouden stenen worden vaak gebruikt om gezwollen bloedvaten te kalmeren.

Belangrijke om te weten bij het geven van een hotstone massage

Als je klaar bent met de massage, is het ook belangrijk dat je de stenen schoonmaakt, zelfs als je geen olie hebt gebruikt. Dode huidcellen kunnen zich namelijk aan het oppervlak van de steen hechten. Geef de stenen een bad, droog ze goed af en bewaar ze , wanneer ze helemaal droog zijn, in een afgesloten bak/doos. Lees hier onze blog over het reinigen van hotstone/massagestenen.

Daarnaast is het ook belangrijk dat de hotstone massagetechnieken correct uitgevoerd worden. Je kan een cursus volgen bij een deskundige op het gebied van hotstone massages. Mocht je de warme stenen op één plek willen laten liggen, kan je het lichaam best eerst afdekken met een dun deken.


FAQ’s

Wat houdt een hotstone massage in?

Een hotstone-massage is een vorm van massagetherapie waarbij gebruik wordt gemaakt van gladde, verwarmde stenen. Deze hete stenen worden op specifieke punten op het lichaam geplaatst of men kan de stenen ook vasthouden tijdens het masseren.

Welke olie voor hotstone massages?

Het is belangrijk dat je voor hotstonemassages een massageolie kiest die je tot 60 graden kan verwarmen zonder dat de olie gaat schiften. Ook is het prettig als de massageolie een fijne geur heeft die een ontspannende werking heeft.

Hoe vaak moet ik een hotstone massage krijgen?

Dit kan je helemaal zelf kiezen! Personen die veel sporten, moeten ze zich tijdens deze periodes van training toch iets regelmatiger laten masseren, we raden in dit geval minimaal twee tot drie keer maand aan.

Hoe lang blijven de stenen warm?

De stenen blijven ongeveer een uur warm, na ongeveer 5 minuten kan je ze best omdraaien voor een beetje meer warmte.

 

Wellicht vind je deze producten interessant

Hotstoneset 6l heater met display + 22 stenen
Hotstoneset 6l Heater + 22 Stenen
Hotstoneset 6l heater met display + 22 stenen
159,00 168,00
Compacte hotstone set voor de hobbyist of beginner. Weinig onderhoud. Compacte hotstone set voor de hobbyist of begin...
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Leverbaar in 3 tot 5 werkdagen
Leverbaar in 2 tot 4 werkdagen
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Maak gemakkelijk kennis met hotstone massages Ben je een startende masseur of een fanatieke hobbyist en wil je beginnen met het geven van hotstonemassages? Dan is deze hotstoneset een budgetvriendelijke manier om kennis te maken met hotstonemassages. Met deze set kun je gemakk...
Massageolieverwarmer
Massageolieverwarmer
Massageolieverwarmer
52,99 59,99
Snel warm en op goede temperatuur. Geschikt voor handwarme massageolie. Snel warm en op goede temperatuur. Geschikt voo...
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Leverbaar in 3 tot 5 werkdagen
Leverbaar in 2 tot 4 werkdagen
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Luxe voor Wellness Deze prachtige oliewarmer wordt geleverd met een pompfles en is een perfecte aanvulling voor jouw praktijk of massagesalon. Door het geringe gewicht is deze heater ook gemakkelijk mee te nemen. De pompfles past eenvoudig in de oliewarmer en de oliewarmer hoe...

Zojuist bekeken