decor
Wat is het maximale draagvermogen van een massagetafel?

Op zoek gaan naar een massagetafel kan het behoorlijk uitdagend zijn door het grote aanbod aan beschikbare massagetafels. Een belangrijke criteria dat ons echter kan helpen om op een logische en nauwkeurige manier het ene model boven het andere te verkiezen, is het draaggewicht van de massagetafel. Het is belangrijk om te onthouden dat massagetafels defecten kunnen vertonen of zelfs kunnen breken als het draaggewicht wordt overschreden. Als je bijvoorbeeld Thaise massages aanbiedt in je praktijk, waarbij je veel druk uitoefent heb je een tafel nodig die dit extra gewicht kan ondersteunen.

Het maximale gewicht van een massagetafel

Het gewicht van een inklapbare massagetafel start bij ongeveer 10 kilo (ontdek ons ​​lichtste model), het gewicht van een vaste massagetafel ligt iets hoger, rond de 40 tot 50 kilo. Het verschil hangt namelijk af van het materiaal dat voor het frame is gebruikt (aluminium is lichter dan hout) en de kenmerken, bijvoorbeeld een tafel met een verstelbare rugleuning kan tot 3 kg zwaarder zijn dan een tafel zonder verstelbare rugleuning (met dezelfde structuur).

Statisch gewicht en dynamisch gewicht

Bij het kopen van een massagetafel merken we vaak dat het statische gewicht tot wel 4 keer groter kan zijn dan het dynamische gewicht. We zullen daarom in dit artikel het verschil uitleggen tussen statisch gewicht en dynamisch gewicht.

Statisch gewicht: wat is dat?

Statisch gewicht vertegenwoordigt het gewicht dat door de massagetafel wordt ondersteund wanneer het gelijkmatig is verdeeld. Met andere woorden, een massagetafel met een statisch gewicht van 600 kg komt neer op het voorstellen van een massagetafel waarop we een pallet zouden plaatsen met deze 600 kg gelijkmatig verdeeld over deze twee uiteinden. Het is daarom de vraag in hoeverre het statische gewicht een beslissingscriterium zou moeten zijn, aangezien in het praktische leven van een masseur het gewicht nooit gelijkmatig over de massagetafel zal worden verdeeld. Het statisch gewicht is dan ook geen belangrijk kenmerk om rekening mee te houden bij het kopen van een massagetafel.

 

Dynamisch gewicht: wat is dat?

Dynamisch gewicht of dynamische weerstand vertegenwoordigt het gewicht dat door de massagetafel wordt ondersteund, rekening houdend met het gewicht van de cliënt op de tafel en de intensiteit gedurende de massage. Het houdt rekening met de drukveranderingen tijdens de behandeling, meestal op slechts één of twee plaatsen. Dit is echter wel een criteria om rekening mee te houden, aangezien het dynamische gewicht overeenkomt met meer reële omstandigheden dan het statische gewicht. Als je bijvoorbeeld zwaardere cliënten moet masseren of als je  gespecialiseerd bent in revalidatie massages of als je massages met druk uitvoert, zoals shiatsu-massages, moet je rekening houden met het dynamisch gewicht.

Hieronder zie je een video van een gewichtstest waarbij we een gewicht van 200 kg op onze tafels laten vallen van een hoogte van ongeveer 15 tot 20 cm. Dit is een standaard test voor het bepalen van het dynamisch gewicht van een massagetafel. We voeren deze test uit voor al onze premium massagetafels en dit wordt gedaan om de reactie na te bootsen wanneer een cliënt op de tafel 'springt' om erop te gaan zitten aan het begin van de massage.


Het maximale gewicht van een inklapbare massagetafel

Het draaggewicht van een massagetafel is ontzettend belangrijk maar ook het gewicht zelf van de tafel moet je in je achterhoofd houden. Werk je van thuis uit of moet je veel op verplaatsing werken? Als je veel op verplaatsing moet werken, kunnen we je beter aanraden om een lichter model aan te schaffen mits dat je ook rekening houdt met het gemiddelde gewicht van je klanten en het type massage dat je zal aanbieden. 

Het belang van stabilisatorbalken

Het is vrij logisch om te denken dat hoe lichter een massagetafel, hoe minder stabiel deze zal zijn en dit is inderdaad het geval bij goedkope massagetafels. Aan de andere kant, het geheim van professionele massagetafels om een ​​betere stabiliteit tijdens de massage te garanderen, zijn de stabilisatorbalken.

Het toevoegen van stabilisatorbalken of een 6 poten massagetafel?

Zoals we eerder hebben besproken, besluiten sommige leveranciers om stabilisatorbalken toe te voegen aan hun massagetafelmodel met 4 poten om ze meer stabiliteit te geven. Het is ook mogelijk om extra poten toe te voegen in het midden van de massagetafel. Zo krijg je massagetafels met 6 poten voor een betere stabiliteit. Het toevoegen van extra poten blijft echter een zwaardere oplossing dan het toevoegen van stabilisatorbalken, een criterium waar vooral bij klaptafels rekening mee moet worden gehouden.

Gewicht en transport

Een te lichte tafel kan te weinig stabiliteit hebben en een te zware tafel kan rugpijn veroorzaken bij het vervoeren. Hiervoor kunnen wij je de ideale oplossing aanbieden, een transporthoes op wielen voor je inklapbare massagetafel! 

Het maximale gewicht van een elektrische massagetafel

Voor ons mag het gewicht van een elektrische massagetafel geen beslissingscriterium zijn. Een elektrische massagetafel wordt over het algemeen op een plaats in de buurt van een stopcontact geïnstalleerd, zonder ooit te worden verplaatst.

Het hefgewicht van een elektrische massagetafel

Een elektrische massagetafel is veel zwaarder dan een vaste massagetafel vanwege de motor die in de tafel zit. Hierdoor kan de tafel gewichten tillen, zelfs als de cliënt op de tafel ligt. Afhankelijk van het opgetilde gewicht, kan je al dan niet aanpassingen maken terwijl uw patiënt direct op de massagetafel zit. Er zijn ook noties van statisch gewicht en dynamisch gewicht voor elektrische massagetafels. Net als bij niet-elektrische massagetafels, verwijst statisch gewicht naar gewicht zonder beweging, terwijl dynamisch gewicht verwijst naar gewicht met beweging. Let bij de aanschaf van een elektrische massagetafel dus op het dynamische gewicht en het hefgewicht om je klanten een optimale beleving te kunnen bieden.

Wellicht vind je deze producten interessant

Tweedekans ZENGROWTH Inklapbare Massagetafel Artarmon Agaatblauw 63.5cm
Massagetafel Artarmon Agaatblauw 63.5cm
Tweedekans ZENGROWTH Inklapbare Massagetafel Artarmon Agaatblauw 63.5cm
329,00
Leverbaar in 3 tot 5 werkdagen.
Leverbaar in 3 tot 5 werkdagen.
Leverbaar in 3 tot 5 werkdagen.
Leverbaar in 3 tot 5 werkdagen.
Leverbaar in 3 tot 5 werkdagen.
Let op: dit product is een 2e kansje en kan lichte gebruikerssporen bevatten Ook bij ZenGrowth kampen we met producten die om wat voor reden dan ook worden teruggestuurd en niet meer als nieuw verkoopbaar zijn. Echter vinden wij het vanuit een milieuoogpunt zonde om deze produ...
ZENGROWTH Massagetafel Artarmon II Marineblauw 71cm
Massagetafel Artarmon II Blauw 71cm
ZENGROWTH Massagetafel Artarmon II Marineblauw 71cm
379,00
Stevig én licht in gewicht (11.2kg). Onze keuze voor aan huis massages. Stevig én licht in gewicht (11.2kg). Onze keuze...
Zo licht als een veertje ZenGrowth Artarmon is een aluminium massagetafel waarbij alles draait om een laag gewicht zónder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de massagetafel. Ben je een kleine masseur die veel op locatie werkt? Dan hoeven we je waarschijnlijk niet uit ...
ZENGROWTH Massagetafel Artarmon II Zwart 71cm
Uitverkocht
Massagetafel Artarmon II Zwart 71cm
ZENGROWTH Massagetafel Artarmon II Zwart 71cm
419,00
Stevig én licht in gewicht (11.2kg). Onze keuze voor aan huis massages. Stevig én licht in gewicht (11.2kg). Onze keuze...
Deze tafel heeft een uitzonderlijk stevig frame dat gemaakt is van hoge kwaliteit aluminium dat door het lage gewicht ook wordt gebruikt voor de bouw van vliegtuigen. Het frame is op 4 verschillende plekken versterkt met extra stabilisatorbalken en kraakt niet. Met een ongeke...

Zojuist bekeken