decor
thuis-massage

Ben je op zoek naar meer informatie om zelf thuis een massage te kunnen geven? Wil je meer informatie voordat je begint met masseren over de werking van een massage en wat voor effect het heeft? We vertellen je er alles over in dit blog! Ook zullen we je voor het masseren technieken uitleggen die je gemakkelijk kunt gebruiken bij een massage thuis.

De werking van een massage

Wat is de werking van een massage? Massage heeft veel voordelen voor zowel de fysieke als de mentale gezondheid. Naast dat een massage prettig voelt en je lekker kan ontspannen, heeft een massage nog heel veel andere (gezondheids)effecten. Wil je thuis gaan masseren? Ook bij een thuis-massage kan je deze effecten krijgen. Een goede reden dus om eens een massage te geven!

Stimuleert de doorbloeding

Een massage stimuleert de doorbloeding van het lichaam. Doorbloeding is onder andere nodig voor het afvoeren van afvalstoffen. Door het masseren wordt de huid rood en warm. Hierdoor merkt je dat de doorbloeding toeneemt. De afvalstoffen kunnen hierdoor sneller het lichaam verlaten en spieren zullen minder vermoeid voelen. Dit is de reden dat er altijd wordt geadviseerd veel water te drinken na het masseren. Dan kunnen deze afvalstoffen het lichaam makkelijker verlaten.

De doorbloeding zorgt er ook voor dat voedingsstoffen en zuurstof naar de weefsels kunnen komen. Doordat de doorbloeding bij een massage verbetert, zal deze aanvoer ook makkelijker gaan. Dit heeft tot gevolg dat de spieren na het masseren losser voelen. De afvalstoffen zijn uit de spieren afgevoerd en ze hebben zich gevuld met zuurstof en voedingsstoffen. Je kan er weer tegenaan!

Helpt om volledig te ontspannen

Denk je aan masseren, dan denk je aan ontspanning. En dat is logisch, want een goede massage zorgt voor ontspanning. Ook als je thuis een massage geeft, kan ontspanning een doel zijn. Ontspanning is erg belangrijk in onze drukke maatschappij. Regelmatig een moment van rust en ontspanning zorgt ervoor dat je beter in je vel zit, je immuunsysteem beter werkt, je beter in balans bent en beter slaapt. Genoeg redenen dus om je regelmatig te laten masseren!

De ontspanning bij het masseren heeft verschillende redenen. Ten eerste is even een momentje ‘uit’ staan in deze maatschappij met allerlei prikkels van schermpjes, drukte en veel moeten eigenlijk hoogstnoodzakelijk. Over het algemeen staan mensen de hele dag ‘aan’. Juist masseren kan ervoor zorgen dat je je even écht kan ontspannen en tot rust kan komen. Op dat moment kan je niets en hoef je niets, alleen maar er even helemaal te zijn.

Ontspanning komt ook door eerdergenoemde verbeterde doorbloeding. Het lichaam wordt warm, de afvalstoffen worden afgevoerd en de spieren kunnen zich daardoor ontspannen. Het lichaam voelt losser en dat gevoel geeft ook ontspanning.

Helpt om pijn te verminderen

Masseren zorgt voor pijnvermindering van pijnlijke spieren en weefsels. Spierknopen (triggerpoints) kunnen verschillende klachten geven. Pijn en stijfheid zijn hier de belangrijkste van. Pijnvermindering door massage krijg je onder andere doordat de triggerpoints verminderen. Deze spierknopen zijn eigenlijk lokale verhardingen in de spier waar weinig doorbloeding is. Door juist op die plekken de doorbloeding aan te zetten, wordt de spier zachter en zal er pijnvermindering optreden. Een spier met triggerpoints zal minder goed kunnen rekken, er zit minder beweging in. Door deze spierknopen te verminderen of op te lossen zal de spier minder stijf aanvoelen en wordt bewegen weer gemakkelijker. 

Pijnvermindering door masseren komt ook door het vrijkomen van bepaalde stofjes.

Andere effecten van masseren

Daarnaast heeft massage nog veel andere effecten zoals:

  • Verbetering van het immuunsysteem
  • Meer energie
  • Beter humeur
  • Betere ademhaling
  • Vermindering van stress
  • Stimulering van de stofwisseling
  • Verbetering van de houding
  • Beter slaappatroon
  • Stimulering van het immuunsysteem 
  • Balans in de hormoonhuishouding
  • Balans in lichaam en geest
  • Daling van het hartritme en de bloeddruk

En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Allemaal goede redenen om regelmatig thuis een massage te geven (of te krijgen)! Wil je verder lezen over de werking van een massage? Lees dan ons uitgebreide blog hierover.

 

Een massage geven met de juiste technieken

Het is belangrijk dat als je thuis gaat masseren, je bekend bent met een aantal technieken. Gewoon de basis, want je hoeft geen professionele masseur te zijn om thuis een massage te kunnen geven. Onderstaand vind je een aantal technieken die jij kan gebruiken als je gaat masseren en er zelf (nog?) geen opleiding voor gevolgd hebt. Natuurlijk is dit niet hetzelfde als je eens laten masseren door een professionele en ervaren masseur, maar het is soms ook prettig om het thuis eens uit te proberen. Met deze technieken kom je een heel eind als je net start met masseren en je wilt een massage van het gehele lichaam geven. En misschien vind je het wel zo leuk om een massage te geven, dat je er een cursus voor gaat volgen!

Tip: Wanneer je gebruik maakt van deze technieken, vraag om feedback van degene die je masseert. Op die manier weet je na een aantal massages precies wat hij of zij wel en niet prettig vindt! 

Kuiten masseren: technieken

kuiten masseren technieken

Begin jouw thuis-massage bij de kuiten. De kuiten zijn vaak gespannen bij mensen die veel sporten, zoals hardlopers of voetballers. Maar ook bij een algemene ontspanningsmassage worden de kuiten altijd gemasseerd. Start altijd rustig aan, met zachte, lichte strijkingen van beneden naar boven. Dit geeft degene die jij masseert de kans te wennen aan je handen en zo kan je gelijk goed de olie verdelen. Bij elk nieuw lichaamsdeel begin je op deze manier, rustig en met zachte druk.

De technieken voor het masseren van de kuiten zijn vrij gemakkelijk. De kuitspieren lopen vanaf de hak tot in de knieholte. De bovenste spierlaag van de kuiten bestaat uit twee grote spierkoppen die naast elkaar liggen. Hierdoor is het prettig om technieken te gebruiken die je met beide handen tegelijk kan uitvoeren op één kuit. De linkerhand voor de linker spierkop en de rechterhand voor de rechter spierkop.

Je start de kuitmassage altijd onderaan, bij de hak en je werkt naar boven toe. Plaats je linkerhand aan de linkerzijde van de hak en de rechterhand aan de rechterzijde van de hak. Vervolgens start je met het geven van lichte druk en beweeg je deze druk omhoog richting de knieholte. Een prettige techniek om de kuiten te masseren is om tijdens het masseren van de hak naar de knieholte, de beide duimen in het midden van de kuiten te plaatsen en de vingers wat meer aan de voorkant van het onderbeen te plaatsen. Je ene hand omvat hiermee de ene spierkop en je andere hand de andere spierkop. Masseer door tot in de knieholte, maar wees op die plek wel voorzichtig en laat je druk wat afnemen. De knieholte is vaak een gevoelige plek.

Voeten masseren: technieken

Een voetmassage kan zeer ontspannend werken. Zorg dat de druk die je op de voetzool zet niet te hard, maar zeker ook niet te zacht is. De kans is groot dat het anders aanvoelt als kietelen en dat wil je niet. Een goede techniek om de onderzijde van de voeten te masseren is om rondjes te draaien met je duim onder de voetzool. Zet voldoende druk en draai zowel linksom als rechtsom. Masseer de bovenzijde van de voet door van de enkel richting de tenen te masseren. Deze druk moet wat lager zijn dan de druk die je op de voetzool zet. Sluit je voetmassage af met de tenen. Pak de tenen één voor één vast en draai ze zachtjes rond. Zet nog wat druk op de onderzijde van de tenen en je voetmassage is compleet.

Bovenbenen masseren: technieken

De bovenbeenspieren zijn grote spieren. Hierdoor zijn vele technieken voor het masseren van de bovenbenen mogelijk. Eén van de basis-technieken is de hand-over-hand-techniek. Start onderaan het bovenbeen bij de knieholte en beweeg één hand met druk omhoog. Na een aantal centimeters wissel je van hand. Dit is de hand-over-hand-techniek. Andere technieken voor het masseren van de bovenbenen zijn de beide handen naast elkaar (net als bij de kuiten) of een kloppende techniek. Met deze kloppende techniek klop je rustig met ontspannen handen op de bovenbenen. Je gebruikt hiervoor de zijkant van je handen aan de kant van je pink en wisselt je linkerhand met je rechterhand af. Deze technieken kun je afwisselen bij het masseren van de bovenbenen.

Zorg dat je het gehele bovenbeen masseert en masseer door tot de onderrand van de bil. De zijkant van het bovenbeen aan de buitenzijde is een plek waar zich veel afvalstoffen ophopen. Hier zit een peesplaat die gevoelig kan zijn. Het is belangrijk om deze plek ook mee te nemen tijdens je thuis-massage. Zoek de juiste druk op, het mag niet te pijnlijk zijn.

Benen masseren: technieken

Door bovenstaande technieken van de bovenbenen en de kuiten te combineren, kan je ook de gehele benen masseren. Bij het geven van een massage is het prettig als de massage van het ene gebied wat overloopt in het andere gebied. Masseer dus nooit vijf minuten de kuiten en dan vijf minuten de bovenbenen, maar verbindt deze gebieden tijdens je massage ook met elkaar. Gebruik je technieken om na het accent op de kuiten het gehele been te masseren voordat je overgaat tot de focus op het bovenbeen.

Rug masseren: technieken

rug masseren technieken

Er zijn veel technieken om de rug te masseren. De rug is een relatief groot oppervlak en een plek waar veel mensen pijn of stijfheid ervaren. De rug is eigenlijk de basis van je hele lichaam. Vanuit de nek en de rug lopen alle zenuwen naar de armen en de benen. Niet zo vreemd dus dat de rug eigenlijk altijd mee wordt genomen bij het geven van een massage. Doe dit dus ook bij jouw thuis-massage.

Voordat je begint, kijk eerst even goed. Het is belangrijk om tijdens het masseren van de rug de wervelkolom in de gaten te houden. Deze loopt midden op de rug. Het is niet prettig om over de wervelkolom heen te masseren, dus werk er altijd langs op. Begin bij het masseren van de rug met de techniek strijkingen. Dit doe je door wat olie op je handen te verdelen, dit warm te maken in je handen en te starten met het verdelen van de olie op de rug van degene die je masseert. Doe dit op een rustige en zachte manier. Werk van de onderrug naar boven met lange strijkbewegingen. Geef nog weinig druk. Gebruik deze techniek om de olie te verdelen en je ‘cliënt’ te laten wennen aan jouw handen op zijn of haar rug. Gebruik twee handen tegelijk, één hand aan de linkerzijde van de rug en één hand aan de rechterzijde van de rug. Zorg ervoor dat de gehele rug een laagje olie heeft. Als je voelt dat de huid wat warmer wordt en de olie goed verdeeld is, kan je wat specifieker gaan masseren.

Begin dan aan één kant van de wervelkolom en merk op waar het schouderblad zit. Omdat dit bot is, is het niet prettig om hier hard overheen te gaan, houd dit dus in de gaten. Een techniek die gemakkelijk en heel prettig is bij het masseren van de rug is de hand-over-hand-techniek. Je begint met één hand net boven de rand van het bekken. Deze hand beweeg je met wat druk naar boven, vlak langs de wervelkolom. Na een centimeter of 10-15 wissel je van hand tot je bovenaan bij de nek en de schouders bent. Deze techniek kan je afwisselen met de strijkbewegingen waar je mee begonnen bent. Dit kan je doen met twee handen aan één zijde van de rug. Met deze strijkbewegingen kan je wat meer druk zetten dan de strijkbewegingen waarmee je de rug begon te masseren. Vervolgens herhaal je deze technieken door de andere zijde van de rug op dezelfde manier te masseren.

Nek masseren: technieken

De nek heeft speciale aandacht nodig. Samen met de schouders is dit een gebied wat vaak gevoelig is, met name bij mensen die veel stress ervaren of die veel zittend werk verrichten. Het is dus goed om hier bij elke thuis-massage aandacht aan te besteden. Tegelijkertijd is de nek een behoorlijk delicaat gebied. Doe hier voorzichtig mee als je niet ervaren bent en geef weinig druk tijdens de technieken als je de nek gaat masseren.

Eén van de basis-technieken bij het masseren van de nek is om van boven naar beneden te werken. Je begint dus bij het hoofd en je eindigt bij de schouders. Start ook dit gebied weer met lichte strijkbewegingen. Gebruik je linkerhand om de linkerzijde van de nek te masseren en je rechterhand voor de rechterzijde van de nek.

Schouders masseren: technieken

De schouders en de nek zijn onlosmakelijk met elkaar verboden. De meeste nekspieren lopen over in de schouderspieren. Masseer dus nooit alleen de nek of alleen de schouders, maar masseer ze altijd beiden. De juiste technieken om de schouders te masseren nemen dus ook altijd de nek mee.

De schouderspieren zitten bij veel mensen vaak vast. Het is dan ook prettig om dit regelmatig te masseren. Dit kan ook tijdens het geven van een massage thuis. Een van de prettigste technieken om de schouders te masseren is richting de armen. Dus vanaf de nek beweeg je je handen naar beneden tot aan de schouderkop. Ook vanaf de bovenrug masseer je richting de schouderkop en de bovenarmen. Let bij het masseren van de schouders op de locatie van de schouderbladen. Het is niet prettig om hier met veel druk overheen te gaan, dus masseer hier langs op. De beste technieken voor het masseren van de schouders is om deze vanuit zowel de nek als de bovenrug te masseren. Je wisselt dit af. Dus een aantal strijkingen komen vanaf de bovenrug tot aan de bovenarm. Daarna doe je een aantal strijkingen vanaf de nek naar de bovenarmen. Op die manier kan je de schouders een goede massage geven.

Armen masseren: technieken

De technieken om de schouders te masseren kan je gemakkelijk laten overlopen in het masseren van de bovenarmen. Nadat je de focus in je thuis-massage een aantal minuten hebt gelegd op de schouders, ga je verder met de armen. Je maakt de strijkingen langer en gaat vervolgens door tot de ellebogen. Nu wil je de aandacht meer op de armen richten.

Bij het masseren van de armen kan je verschillende technieken gebruiken. De richting is hierbij minder van belang. Sommige masseurs vinden het prettig om altijd ‘richting het hart’ te masseren. Dit zou bij het masseren van de armen betekenen dat je van de handen richting de schouders masseert. Maar bij erg koude handen kan het prettig zijn om juist de andere richting te kiezen, van de schouders richting de handen. De bloeddoorstroming naar de handen zorgt er dan voor dat de handen weer warm worden.

De hand-over-hand-techniek is ook bij de armen een prettige techniek om te masseren. Je kan de lengte van de strijkingen afwisselen, de ene keer kort, de andere keer wat langer. Zorg dat je rondom de ellebogen wat voorzichtiger doet. Veel druk op de plekken waar bot dicht onder de huid zit kan gevoelig zijn. Probeer dit dus te vermijden. Deze technieken om de armen te masseren laat je vervolgens weer overlopen in het masseren van de handen.

Handen masseren: technieken

handen masseren technieken

Ook voor het masseren van handen zijn verschillende technieken. Een aantal technieken om de handen te masseren zijn goed uit te voeren zonder extra kennis en kan je ook bij jezelf op een gemakkelijke manier uitvoeren. Het masseren van de handen is prettig als je veel werkt met je handen of koude handen hebt. Maar ook als afsluiting van een algemene massage is het prettig om de handen te masseren.

Een van de technieken die je kan uitvoeren als je de handen gaat masseren is wrijvend rondjes maken met je duim in de handpalm. Doe dit niet te hard, maar ook niet te zacht en gebruik ook hier een beetje massageolie. Probeer het eerst eens bij jezelf uit en ervaar welke druk prettig is. Andere technieken bij het masseren van de handen hebben met de vingers te maken. Omvat één vinger met je hand en beweeg je hand richting de vingertop. Zorg ook hier weer voor een lichte druk. Begin bij de duim en eindig bij de pink. Op deze manier masseer je op een rustige manier de vingers en zal de spanning uit de handen verder verdwijnen. Sluit hiermee het masseren van de handen af en ook je algehele thuis-massage af.

Gezicht en hoofdmassage: technieken

Wil je een extra uitgebreide thuis-massage geven? Probeer eens een hoofd- en gezichtsmassage! Laat je 'cliënt' zich omdraaien van buiklig naar ruglig. Het is het makkelijkst als je er zelf bij kan zitten, dus pak een krukje of een stoel. Dek degene weer af met een dekentje of handdoeken en start je hoofd- en gezichtsmassage.

Om het gezicht te masseren gebruik je zachte technieken. Start bij de kin en beweeg de handen rustig en zacht langs de kaaklijn omhoog. Herhaal dit een paar keer. Vervolgens ga je naar de neusbrug, het punt in het midden tussen de wenkbrauwen. Beweeg je vingers over de wenkbrauwen richting de slapen. Eén richting op, want tegen de richting van de wenkbrauwen in is niet prettig. Herhaal ook dit weer een paar keer. Vervolgens maak je zachte ronddraaiende bewegingen met je vingers op beide slapen. Het kan zijn dat degene die je masseert dit niet als prettig ervaart en druk op zijn of haar hoofd krijgt. Doe dan één kant tegelijk. 

Vervolgens ga je het hoofd masseren. Zorg bij mensen met lang haar dat ze geen staart in hebben. Zet je vingers van beide handen op het hoofd. Draai kleine, rustige rondjes met de handen. Verplaats je handen iets en herhaal dit nogmaals. Zorg dat je op deze manier het gehele hoofd masseert. Vergeet de achterkant van het hoofd niet.

Extra tips voor het thuis geven van een massage

Er zijn verschillende manieren om thuis een massage te geven. Vaak is een massage thuis gericht op pijnklachten. Iemand heeft last van zijn nek en wil graag gemasseerd worden. Meestal is dit een kwestie van even snel een korte massage van de nek en de schouders. Hoe leuk is het als je hier echt een ontspanningsmoment van kan maken? Iemand even helemaal in de watten leggen. Dat vindt iedereen weleens fijn!

Dus maak van je volgende thuis-massage echt een ontspanningsmoment. We hebben wat tips voor je op een rij gezet.

Creëer een ontspannen sfeer

Een massage staat voor ontspanning. De sfeer is hierin heel belangrijk. Zorg dus dat je als masseur zelf ook ontspannen bent en voor de thuis-massage echt de tijd neemt. Geef geen massage als je haast hebt of als je er eigenlijk geen zin in hebt. Degene die de massage krijgt, merkt dit altijd en dat komt de ontspannen sfeer niet ten goede. Je kan ervoor kiezen zachtjes rustige muziek op te zetten op een bluetooth speaker om een nog fijnere sfeer te creëren. Er zijn talloze afspeellijsten met massagemuziek op Spotify, zoek maar eens op 'massage' op Spotify. Je kunt daarnaast ook nog gebruik maken van een essentiële olie diffuser of wierrook voor ultieme ontspanning. Zorg voor gedimd licht, eventueel met (geur)kaarsen.

Massage geven

Zorg voor de juiste temperatuur

Als je gemasseerd wordt, lig je over het algemeen zonder kleren aan. Als de temperatuur te laag is in de ruimte waar je gaat masseren, krijgt degene die gemasseerd wordt het koud en is ontspannen erg lastig. Zorg dus dat de ruimte waar je gaat masseren lekker warm is. Tijdens de massage is het prettig als je de gedeelten van het lichaam die je op dat moment niet masseert, afdekt met handdoeken of een badlaken. Dit zorgt er onder andere voor dat de persoon die je masseert het warm blijft houden.

Voor extra comfort en een luxe gevoel kan je de handdoeken en de massageolie verwarmen. Dit kan je doen door ze op de verwarming te leggen. Wil je het wat professioneler aan gaan pakken? Dan is een olieverwarmer een goede toevoeging.

Leidt de massage in

Het is belangrijk om de massage niet ineens te starten, maar het in te leiden. Zorg voor een rustig muziekje, laat iemand plaatsnemen liggend op zijn buik en zorg dat je hem of haar afdekt met een badlaken of met handdoeken. Vervolgens is het prettig om diegene te laten wennen aan jouw handen. Zorg dat je handen warm en schoon zijn.

Om de massage in te leiden, leg je vervolgens jouw handen met een klein beetje druk op de onderbenen van degene die je masseert. Dit kan over de handdoek heen. Houdt die druk een paar tellen vast en verplaats je handen door ze op te tillen en een klein stukje verder op de benen weer neer te leggen met een lichte druk. Ga op deze manier de hele benen af, de rug, de schouders en de armen. Door op deze manier je massage in te leiden, zorg je ervoor dat iemand al wat ontspant en in ‘zijn lijf komt’.

Sluit de massage af

masseren

Nadat je het gehele lichaam gemasseerd hebt, is het prettig om bewust de massage af te sluiten. Laat degene die je hebt gemasseerd even bijkomen. Dek hem of haar geheel toe met een badlaken, handdoeken of een dekentje en verlaat zelf even de ruimte. Hierdoor geef je de mogelijkheid aan je ‘cliënt’ om in stilte en op eigen tempo even bij te komen van de massage. Haal een glas water of een kopje thee voor degene die je gemasseerd hebt zodat de afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden. Adviseer ook om die dag veel water te drinken.

Zorg ook dat je zelf de massage bewust afsluit. Je kan merken dat je tijdens het geven van een massage zelf ook gaat ontspannen en in een bepaalde modus komt. Was na de massage je handen, adem een paar keer diep in en uit en kom zelf ook even bij.

Gebruik een goede natuurlijke massageolie

Tijdens het masseren is het belangrijk te kiezen voor een fijne massageolie. Ook bij jouw thuis-massage kies je uiteraard voor een natuurlijke massageolie. Dit zorgt ervoor dat de huid tijdens het masseren goed verzorgd wordt. Ook is een natuurlijke massageolie veel vriendelijker voor de huid dan een massageolie met synthetische stoffen en verminder je zo de kans op huidirritatie. Verana massageolie is een natuurlijke massageolie, bestaande uit vijf basisoliën aangevuld met etherische olie voor een prettige geur. Elke geur heeft zijn eigen werking en is niet te heftig aanwezig. Hierdoor kan je een olie kiezen die het effect van jouw massage versterkt. Wil je meer lezen over massageolie en hoe je een passende massageolie kiest? Lees dan ons uitgebreide blog hierover.

  

Welke producten kan je verder gebruiken bij een massage thuis?

Ook bij een thuis-massage zijn bepaalde producten prettig om te hebben. Naast een natuurlijke massageolie kan je dan bijvoorbeeld denken aan een massagetafel. Je zal in het begin waarschijnlijk niet gelijk een massagetafel aanschaffen, maar de massage uitvoeren op bijvoorbeeld een bed. Zeker als je vaker gaat masseren is een massagetafel eigenlijk een must voor behoud van je eigen rug. Het voordeel is dat je op de juiste hoogte kan masseren en er aan beide kanten goed bij kan. Bij ZenGrowth hebben we massagetafels voor elk budget en altijd van goede kwaliteit.

Ook andere producten kunnen de ervaring van jouw thuis-massage verbeteren. Zo is een knie-/voetenrol prettig om onder de voeten te leggen bij degene die je masseert. Zo liggen de knieën wat gebogen en zijn de voeten ondersteund. Hierdoor ontspannen de beenspieren beter en ligt het comfortabeler. Je kan hier ook een opgerold badlaken voor gebruiken.

Voor een goede hygiëne en behoud van de massagetafel is zowel een hoeslaken als een hoofdsteunhoesje onmisbaar. Dit zijn de basisartikelen die je nodig hebt als je regelmatig thuis een massage gaat geven.

En als je op zoek bent naar een vorm van zelfmassage, kan een spijkermat een interessante optie zijn! Een spijkermat is een mat met talloze acupressuur drukpunten, die vaak worden gebruikt voor zelfmassage. De drukpunten op de mat stimuleren de bloedsomloop en kunnen helpen bij het verminderen van spanning en pijn in verschillende delen van het lichaam. 

Wellicht vind je deze producten interessant

ZenGrowth Draagtas Massagetafel 71cm met wieltjes
Uitverkocht
Draagtas Massagetafel 71cm met wieltjes
ZenGrowth Draagtas Massagetafel 71cm met wieltjes
59,99
Voorkom rugklachten, met de wieltjes rol je jouw massagetafel overal heen. Voorkom rugklachten, met de wieltjes rol je jou...
Rol je massagetafel overal naartoe Nóóit meer last van je rug wanneer je met je massagetafel aan het sjouwen bent! Deze draagtas is namelijk uitgerust met 4 zwenkwieltjes waardoor je jouw massagetafel vanaf nu overal naartoe kunt rollen. De onderkant van deze tas is verstevigd...

Zojuist bekeken