decor
Hotstonemassage: Top 7 voordelen

Slaap je slecht en heb je behoefte aan ontspanning? Een hotstonemassage bevordert een betere nachtrust. Door de diepe lagen in het spierweefsel te ontspannen, maakt een hotstonemassage het gemakkelijker om in een diepe slaap te kunnen dommelen en te herstellen. Wil je graag meer weten over de voordelen van een hotstonemassage? Lees dan snel verder!

Wat is een hotstonemassage?

Een hotstonemassage is een soort massagetherapie waarbij gebruikt wordt gemaakt van gladde, platte, verwarmde basaltstenen. Het wordt gebruikt om je te helpen ontspannen en gespannen spieren en beschadigde zachte weefsels door je hele lichaam te verlichten.Tijdens een hotstone-massage worden de gladde, platte, verwarmde stenen op specifieke delen van je lichaam geplaatst.

Welke stenen worden gebruikt bij een hotstonemassage?

Voor hotstonemassages worden meestal basaltstenen gebruikt. Basaltstenen zijn een soort vulkanisch gesteente dat rijk is aan ijzer en magnesium. Hierdoor kunnen de stenen warmte goed vasthouden. Je kan de basaltstenen op de ruggengraat, buik, borst, gezicht, in de handpalmen, langs de benen en tussen de tenen plaatsen.

Koude stenen kunnen na de hete stenen worden gebruikt om eventuele verwijde bloedvaten te ontspannen en de huid te kalmeren. Koude stenen zijn gemaakt uit marmer en hebben een rustgevende werking, verfrissen en stimuleren de geest en kunnen worden gebruikt om het lichaam af te koelen op een warme dag.

Top 7 voordelen van hotstonemassages

Hotstone-massages zijn een populaire aanvullende therapie voor heel wat aandoeningen. Hieronder benoemen we 7 voordelen van een hotstonemassage:

  • Verlicht spierspasmen, pijn, spanning en bevordert spierontspanning
  • Maakt gifstoffen vrij en verbetert de kwaliteit van de huid
  • Vermindert stress en angst
  • Helpt om beter te slapen
  • Helpt bij het verminderen van kankersymptomen
  • Kan de immuniteit verhogen
  • Helpt bij het vergroten van de gewrichtsflexibiliteit


Helpt bij het verlichten van spierspanning en pijn.

Warmte wordt al eeuwen gebruikt om spierspanning en pijn te verlichten. Het helpt namelijk de bloedtoevoer naar deze gebieden te vergroten. Als je ontstekingspijn wil verlichten, kan het interessant zijn om tijdens je massage warme en koude stenen af te wisselen. Koudetheraptie is hier dan weer goed voor.

Maakt gifstoffen vrij en verbetert de kwaliteit van de huid

Hotstonemassages activeren het lymfesysteem waardoor het bloed in je lichaam beter circuleert. Door de verbeterde bloedsomloop van spieren en huid, worden afvalstoffen gemakkelijker afgevoerd. Hierdoor worden voedingsstoffen sneller opgenomen door het lichaam, met als resultaat een verbeterde kwaliteit van de huid.

Vermindert stress en angst

Verschillende onderzoeken tonen aan dat massagetherapie effectief kan zijn voor stressverlichting. Dit geldt ook voor massages met massagestenen. Voor veel mensen biedt aanraking een gevoel van verbondenheid en veiligheid. Hierdoor kunnen de stenen een gevoel van comfort en warmte creëren.

Bevordert de slaap

Massages in het algemeen kunnen een goed alternatief zijn voor slaappillen bij mensen met slapeloosheid. Uit verschillende literatuuronderzoeken blijkt dat rugmassages de ontspanning en slaap bevordert. Er wordt gezegd dat hotstonemassages helpen voor een diepere en meer herstellende slaap.

Kan de symptomen van kanker helpen verminderen

Een langdurige studie gepubliceerd in het ‘Journal of Pain and Symptom Management’, onderzocht hoe massage pijn, vermoeidheid, misselijkheid en depressie, stress en angst beïnvloedde bij 1.290 mensen met kanker. Deze studie toonde aan dat massage, de symptomen van kanker positief beïnvloedde. Velen geloven dat dit te maken heeft met de aanrakingen wat een gevoel van verbondenheid en veiligheid creëert.

Kan de immuniteit verhogen  

Massages kunnen je immuunsysteem een ​​enorme boost geven. Bloedmonsters die voor en na een massage werden genomen, toonden een afname van argininevasopressine, een hormoon dat helpt bij het reguleren van de bloeddruk en het vasthouden van water.

Helpt bij het vergroten van de gewrichtsflexibiliteit

Mensen die lijden aan fibromyalgie, hypertensie of artritis kunnen ook heel wat voordelen halen uit een hete stenen massage. Dit type massage maakt namelijk de gewrichtsflexibiliteit groter, vermindert spierspasmen en verzacht de effecten van belasting op gewrichten. Daarnaast kan een hete stenen massage ook helpen bij genezing en revalidatie van een blessure of verstuiking.

Contra-indicaties bij hotstonemassage

Contra-indicaties, zijn redenen/omstandigheden waardoor je beter geen hotstone-massage kan geven of nemen. Een hotstone-massage is een goede manier om stress en angst te verminderen, ontspanning te bevorderen en pijn en spierspanning te verlichten.

Echter is het wel belangrijk dat je de massagetherapeut inlicht (of jij als massagetherapeut goed doorvraagt) over voorgaande medische aandoeningen. Vermeld hartproblemen, hypertensie, diabetes of andere aandoeningen waarvoor je in behandeling bent, aan de therapeut zodat hij/zij jouw situatie kan beoordeling met betrekking tot de geschiktheid van een hotstonemassage.

Zwangere vrouwen kunnen vooraf ook het best even contact opnemen met hun arts. Wanneer een hotstonemassage wordt uitgevoerd door een getrainde therapeut, is een hotstone-massage over het algemeen heel veilig en is ontspanning gegarandeerd!

Hotstone-benodigdheden

Ben je een masseur en wil je gaan beginnen met hotstonemassages in je massagepraktijk? Of ben je een fanatieke hobbyist en wil je thuis beginnen met het geven van hotstonemassages? Zorg dan dat je een goede cursus volgt waarin je alles leert over hotstonemassages. Bekijk ook ons uitgebreide assortiment van hotstone-heaters en massagestenen! 

 

Wellicht vind je deze producten interessant

Hotstoneset 6l heater met display + 22 stenen
Uitverkocht
Hotstoneset 6l heater + 22 stenen
Hotstoneset 6l heater met display + 22 stenen
159,00 168,00
Compacte hotstone set voor de hobbyist of beginner. Weinig onderhoud. Compacte hotstone set voor de hobbyist of begin...
Maak gemakkelijk kennis met hotstone massages Ben je een startende masseur of een fanatieke hobbyist en wil je beginnen met het geven van hotstonemassages? Dan is deze hotstoneset een budgetvriendelijke manier om kennis te maken met hotstonemassages. Met deze set kun je gemakk...
Set Hotstonestenen 45 stuks
Massagestenen 45 stuks
Set Hotstonestenen 45 stuks
109,00 114,00
Professionele hotstone set met bamboe opbergdoos. Inclusief coldstones Professionele hotstone set met bamboe opbergdoo...
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Leverbaar in 3 tot 5 werkdagen
Leverbaar in 2 tot 4 werkdagen
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Een gangbare set massagestenen Deze set van 45 basaltstenen bestaat uit verschillende groottes en is ideaal voor professioneel en privégebruik. De stenen zijn uitermate geschikt voor hotstonemassages die ongeveer 45 tot 60 minuten duren. De marmeren stenen (coldstones) uit dez...

Zojuist bekeken