decor
Ceder Etherische Olie

Ceder etherische olie wordt gewonnen uit de naalden, bladeren, schors en bessen van cederbomen. Deze etherische olie kan via verschillende technieken worden gewonnen, waaronder stoomdestillatie, koolstofdistillatie en koudpersen. 

Het houtachtige, warme, balsamico-aroma van ceder etherische olie creëert een ontspannende, kalmerende en geruststellende atmosfeer. De reinigende en hydraterende eigenschappen van ceder maken het een ware toevoeging voor je huid. Het geeft de huid een gezonde, jeugdige gloed. Daarnaast heeft ceder ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen. 

 

Wat zijn de voordelen van ceder etherische olie? 

Als je een massageolie met ceder etherische olie gebruikt, heeft dat vele voordelen: 

  • Ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen: ceder heeft ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen. Dit maakt dat de etherische olie geliefd is voor gebruik bij huidaandoeningen zoals acne.
  • Gunstige bijdrage aan huidaandoeningen: ceder kan ook gunstig zijn voor andere huidaandoeningen. Het kan bijvoorbeeld littekens verminderen, kleine wonden behandelen, artritispijn verlichten en de symptomen van eczeem verzachten.
  • Tegen slapeloosheid: ceder heeft kalmerende eigenschappen, waardoor het gunstig is voor het verlichten van incidentele slapeloosheid. 
  • Verminderd gevoelens van angst en stress: ceder heeft een zeer positieve uitwerking op gevoelens van angst en stress. Dit komt door het stof cedral die in ceder etherische olie zit. 

In het kort, ceder etherische olie is perfect voor ontspanningsmassages waarbij je cliënt veel stress ervaart of last heeft van slapeloosheid. Tijdens een massage kun je bijvoorbeeld vertellen hoe ceder bijdraagt aan het verminderen van gevoelens van depressie en angst en bijdraagt aan een gezonde huid.  

 

 

DISCLAIMER: De werking van etherische oliën tegen ziektes is niet wetenschappelijk onderbouwd. Raadpleeg daarom altijd een arts bij het gebruik van etherische oliën tegen de bestrijding van ziektes. Bekijk hier voor meer informatie.

Zojuist bekeken