decor
Rozemarijn Etherische Olie

Rozemarijn etherische olie heeft een prettige frisse en kruidige geur die direct een ontspannend effect heeft. Rozemarijn (Rosmarinus officinalis) is een groenblijvende struik met naaldachtige bladeren en een houtachtig aroma. Hoewel het vooral bekend staat als voedselkruid, is het een van de meest populaire aromatische en medicinale planten ter wereld. Rozemarijn etherische olie, een lid van de muntfamilie, zorgt voor stimulatie, zuurstofvoorziening en algehele verkwikkende verfrissing van de huid.

Rozemarijn draagt bij aan het in evenwicht brengen van de huid door de antimicrobiële voordelen van rozemarijn etherische olie. Door deze eigenschap draagt het bij aan het voorkomen van acne en stimuleert het de bloedsomloop van de verouderende huid en geeft het de huid een stralende gloed. Rozemarijnolie wordt veel gebruikt in huidverzorgingsproducten, vooral voor acne en vette huidaandoeningen. Rozemarijnolie hydrateert de huid, wat helpt om de olieproductie onder controle te houden.

rozemarijn etherische olie

Wat zijn de voordelen van rozemarijn etherische olie? 

Als je een massageolie met rozemarijn etherische olie gebruikt, heeft dat vele voordelen: 

  • Verbetert de cognitieve functie: de stimulerende verbindingen van rozemarijnolie verbeteren de mentale activiteit en kunnen worden gebruikt om depressie, mentale vermoeidheid en vergeetachtigheid te behandelen.
  • Boost het immuunsysteem: rozemarijn etherische olie zit boordevol antioxidanten en kan de natuurlijke processen van het lichaam helpen herstellen, verdedigen en het immuunsysteem versterken.
  • Positief effect op de bloedsomloop: rozemarijn etherische olie stimuleert de bloedstroom en verbetert de bloedsomloop. Van een betere huid tot minder gifstoffen in het lichaam tot een betere spijsvertering, door het bloed in beweging te krijgen, kun je je op meer dan één manier jonger voelen.
  • Vermindert gevoelens van stress: de kalmerende eigenschappen van rozemarijn etherische olie komt doordat rozemarijn de cortisolspiegel onder controle houdt en daardoor de effecten van chronische stress vermindert.
  • Pijnstillende werking: met zijn ontstekingsremmende en stimulerende eigenschappen draagt rozemarijn etherische olie bij wanneer jouw cliënten klachten hebben zoals hoofdpijn, spierpijn, reuma en zelfs artritis.

In het kort, rozemarijn etherische olie is perfect voor ontspanningsmassages waarbij je cliënt klachten heeft zoals spierpijn, hoofdpijn of last heeft van stress.  Tijdens een massage kun je bijvoorbeeld vertellen hoe rozemarijn bijdraagt aan het verbeteren van de bloedsomloop en het de cognitieve functie van onze hersenen verbeterd. 

 

 

DISCLAIMER: De werking van etherische oliën tegen ziektes is niet wetenschappelijk onderbouwd. Raadpleeg daarom altijd een arts bij het gebruik van etherische oliën tegen de bestrijding van ziektes. Bekijk dit voor meer informatie.

Zojuist bekeken