decor
Castorolie

Castorolie is een natuurlijke olie wat is gemaakt van Ricinuszaad (Ricinus communis). De castorbonen (technisch gezien zaden) worden geperst tot een veelzijdige, lichtgele plantaardige olie met een zeer uitgesproken smaak en geur. Het belangrijkste bestanddeel van castorolie is ricinolzuur, een type vetzuur waarvan is aangetoond dat het ontstekingsremmende eigenschappen heeft en wat al een lange tijd gebruikt wordt in de traditionele geneeskunde. 

Castorolie werkt verzachtend en helpt een schilferige huid gladmaken. Het kan ook een barrière vormen voor de huid en beschermen tegen vochtverlies. Voor haar werkt het als een conditioner en coating om de gladheid en glans te verbeteren.

Voordelen van castorolie

Doordat castorolie vele voordelen kent voor de huid, is deze olie een geliefd ingrediënt voor massageolie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de volgende voordelen:

  • Ontstekingsremmend: castorolie heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Dit maakt castorolie erg geschikt voor de behandeling van de geïrriteerde huid.
  • Antimicrobieel: castorolie draagt bij aan de bescherming tegen bacteriële infecties door de microben buiten te houden die ziekten kunnen veroorzaken.
  • Vochtinbrengend: castorolie bevat triglyceriden. Deze helpen vocht in de huid te behouden, waardoor de olie helpt tegen een droge huid.
  • Hydratatie: castorolie heeft bevochtigende eigenschappen, wat betekent dat het vocht uit de lucht in de huid kan laten trekken, waardoor de huid gehydrateerd blijft.
  • Reiniging: de triglyceriden in castorolie hebben ook een andere werking: ze zijn namelijk ook nuttig bij het verwijderen van vuil van de huid.

 

Zojuist bekeken