decor
Koolzaadolie

Koolzaadolie is een natuurlijke olie die gewonnen wordt uit de zaden van koolzaad. De zaden worden koud geperst en omgetoverd tot een hoogwaardige basisolie. De olie is neutraal en heeft van zichzelf geen geur, wat het een perfecte basisolie maakt voor massageolie.

In tegenstelling tot veel andere basisoliën, heeft koolzaadolie een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is de olie rijk aan vitamine E. Vitamine E wordt ook wel de vitamine van de jeugd genoemd en helpt met celverjonging. Daarnaast bevat de koolzaadolie veel omega 3, 6 en 9 en vitamine K. 

Voordelen van koolzaadolie

Doordat de koolzaadolie zo rijk is aan vitamine E, heeft het gebruik van koolzaadolie op de huid veel voordelen. Enkele voordelen hiervan zijn:

  • Antiseptische eigenschappen: men beweert dat koolzaadolie een antibacteriële werking heeft en desinfecteert en ontsmet. 
  • Vertraagt het verouderingsproces van de huid: doordat de olie rijk is aan vitamine E, helpt de olie met het vertragen van het verouderingsproces van de huid.
  • Verbetert de stevigheid van de huid.
  • Versnelt de productie van elastinevezels en collageen: elastine is een elastisch proteïne in bindweefsel en zorgt ervoor dat het bindweefsel de oorspronkelijke vorm en grootte terugkrijgt nadat deze is uitgerekt, ingedrukt of vervormd is geweest. Collageen is een eiwit in het lichaam en is onderdeel van het bindweefsel. Het houdt organen en weefsels als het ware op hun plek. 
  • Draagt bij aan de natuurlijke regeneratie van huidcellen: dit is het proces van opbouw, afbraak en verandering van de buitenste lagen van de huid. De huid wordt als het ware vervangen en helpt bij het genezen van wondjes. 
  • Hydrateert de huid en herstelt het waterbalans: een vochtarme huid is een van de belangrijkste oorzaken van huidklachten. De huid voelt dan ruw en trekkerig aan. Koolzaadolie helpt de huid hydrateren en het waterbalans te herstellen.  

 

Zojuist bekeken