decor
Lomi lomi massage: de ultieme ontspanning

Er bestaan zoveel verschillende soorten massages en als beginnende massagetherapeut ga je ook op zoek naar welke massagevorm nu net bij je past. In deze blog gaan we het hebben over een spirituele en exotische massage, de Lomi Lomi massage.

Lomi Lomi is erg populair in Hawaï maar ook in Nederland en België begint deze ritmische massage zijn opmars te maken. Het is een massage waarbij er veel gebruik wordt gemaakt van massageolie. 

Waar komt de Lomi Lomi massage vandaan?

De oorsprong van de Lomi Lomi massage bevindt zich in het exotische Hawaii. Lomi Lomi massages worden al eeuwenlang uitgevoerd door verschillende Hawaiiaanse generaties. 'Lomi' betekent vrij vertaald gewoon 'massage' in het Hawaiiaans. Er wordt gezegd dat deze massage een positief effect heeft op het fysieke-, emotionele- en spirituele lichaam.

Deze rustige ritmische massage wordt gecombineerd met specifieke ademhalingsoefeningen en bepaalde rituelen. De massage heeft op ieder individu een ander effect, dit kan gaan van diepe ontspanning tot inzichten, intense emoties die loskomen of zelfs een spirituele ervaring.

Hoe gaat de Lomi Lomi massage in zijn werk?

Lomi Lomi massages kan je een beetje vergelijken met een deep tissue massage, het is gericht op ontspanning en genezing van het hele lichaam. Tijdens de massage wordt het volledige lichaam gemasseerd met lange vloeiende bewegingen afwisselend met traditionele technieken.

De therapeut/masseur werkt veel met het zachte deel van de onderarmen, de ellebogen en handen maar, ook kan er met de voeten en knieën gemasseerd worden zoals bij een traditionele thaise massage. Er zijn zelfs varianten in de lomi lomi massage waarin er wordt gemasseerd met stokken, stenen of schelpen.

De lange vloeiende bewegingen zijn heel belangrijk bij een Lomi Lomi massage. De bewegingen weerspiegelen namelijk de ritmes van de natuur en dan voornamelijk de krachtige oceaangolven.

De massageruimte, ook wel heilige tempel genoemd, is een veilige omgeving om je kwetsbaar open te stellen en jezelf over te geven aan de handen van de masseur. 

Wat is het effect van Lomi Lomi massages?

De Lomi Lomi massage zorgt voor een interne balans en harmonie in het lichaam. Naast dat het een ontspanningsmassage is, herstelt een Lomi Lomi massage ook de vitaliteit, verbetert het de bloedsomloop en heeft een gunstig effect op de organen. Daarnaast bevordert het de stofwisseling, reinigt het het lichaam van afvalstoffen en vermindert pijn.

Als je behoefte hebt aan ontspanning, zal een Lomi Lomi massage zeker bijdragen aan een moment van rust. Na een Lomi Lomi massage voelen de meeste mensen zich niet alleen meer ontspannen maar ook echt herboren. Het maakt alle stress los, ontspant de spieren en zorgt voor een natuurlijke energiestroom doorheen het hele lichaam.

Wat maakt Lomi Lomi zo speciaal?

Zoals eerder benoemd is een lomi lomi massage meer spiritueel georiënteerd. Daarnaast is ook geen enkele Lomi Lomi massage hetzelfde omdat je vooral in de flow meegaat die je op dat moment voelt. Dit zorgt ervoor dat elke Lomi Lomi massage uniek is.

De Hawaiiaanse massage begint traditioneel met een kort gebed maar je kan er uiteraard ook voor kiezen om deze gewoon over te slaan. De Lomi Lomi massage is een volledige lichaamsmassage dat gekenmerkt wordt door rustige ritmische bewegingen.

Verschillende delen van het lichaam worden gemasseerd met het idee dat emoties en herinneringen zijn opgeslagen in iedere lichaamscel. Doordat deze lichaamscellen gemasseerd worden, kan de gemasseerde persoon op die moment alle zorgen en gedachten loslaten die voor eventuele stress zorgen.

Lomi lomi massageolie: welke heb je nodig?

Er wordt ook heel veel massageolie gebruikt bij een Lomi Lomi massage zodat de bewegingen vloeiend over het lichaam kunnen glijden. In principe kan je verschillende soorten massageolie gebruiken voor een Lomi Lomi massage, het belangrijkste is dat de olie goed glijdt over de huid. Zoete amandeloliejojoba oliedruivenpitolie en kokos olie zijn de meest gebruikte oliën voor een Lomi Lomi massage. 

Op zoek naar een exotische geur voor je Lomi Lomi massage? Neem dan ook zeker een kijkje in ons assortiment aan massageoliën. Daarnaast hebben we ook een blog met alles wat je moet weten over massageolie! 

Je kan je wel inbeelden dat door het gebruik van veel massageolie het ook iets lastiger is om alles schoon te houden. Daarnaast is het zo dat wanneer je het leer van je massagetafel veelvoudig blootstelt aan olie, het sneller zal gaan slijten. Hiervoor hebben wij de perfecte oplossing gevonden, namelijk een oliebestendig hoeslaken voor op je massagetafel!

Heeft deze blog je nieuwsgierig gemaakt naar andere soorten massages? Wil je graag meer te weten komen over de verschillende soorten massages? Lees dan ook zeker onze blog over 25 verschillende soorten massages.

Wellicht vind je deze producten interessant

ZenGrowth 100% Natuurlijke Zoete Amandelolie 1l
Zoete Amandelolie 1l
ZenGrowth 100% Natuurlijke Zoete Amandelolie 1l
17,99
Onmisbare amandelolie, stimuleert doorbloeding, mild voor de huid. Onmisbare amandelolie, stimuleert doorbloeding,...
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Leverbaar in 3 tot 5 werkdagen
Leverbaar in 2 tot 4 werkdagen
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Zoete amandelolie uit Spanje Voor veel massagepraktijken is amandelolie onmisbaar. De olie heeft namelijk een goede viscositeit waardoor deze goed intrekt in de huid. Ook stimuleer zoete amandeolie de doorbloeding en is deze erg mild, waardoor de kans op een allergische reacti...

Zojuist bekeken