decor
behandeltafel

Het starten van een therapeutische praktijk kan lastig zijn. Niet weten wat nou precies de beste massagetafel is, zorgt voor veel zorgen van beginnende therapeuten. Wat is bijvoorbeeld het eerste waar je naar moet kijken in de zoektocht naar de perfecte massagetafel?

Met de vele types massagetafels en merken kan het kopen van een massagetafel een verwarrend proces zijn. Iedereen heeft een mening over wat het beste is. Echter is iedere situatie verschillend: wat voor de ene masseur goed werkt kan voor een ander juist niet goed werken.

De eerste overweging die je moet maken bij het kiezen van een massagetafel is het feit of je deze regelmatig mee gaat nemen of niet. In het algemeen kunnen massagetafels namelijk worden onderverdeeld in twee categorieën: de opvouwbare massagetafels en de behandeltafels die niet ingeklapt kunnen worden.

Beide types hebben hun eigen charmes en de verschillen tussen beide kunnen groot zijn qua comfort voor zowel de cliënt en de therapeut. Als je aan het nadenken bent om binnenkort een nieuwe massagetafel aan te schaffen, wees je dan bewust van de voor- en nadelen van beide types.

Gewicht massagetafel

Opvouwbare massagetafels zijn natuurlijk een stuk lichter en gemakkelijker mee te nemen dan behandeltafels die niet in te klappen zijn. Vaak hebben de opvouwbare massagetafel scharnieren waardoor ze als compacte koffer te vervoeren zijn en dus gemakkelijk in de auto mee te nemen zijn.

De flexibiliteit die een opvouwbare massagetafel biedt, is daarom dus erg aantrekkelijk voor de therapeut die op locatie werkt. De opvouwbare massagetafels in het hogere prijssegment zijn daarnaast ook nog verrassend stevig.

Aan de andere kant zijn vaste behandeltafels natuurlijk een stuk zwaarder en kunnen ze niet makkelijk worden verplaatst. Daartegenover staat wel dat ze vaak een stuk steviger op de grond staan en meer comfort aan de cliënt bieden tijdens de behandeling. Daarnaast hebben deze behandeltafels vaak ook handige extra’s, zoals een elektrische motor waarmee de tafel verstelbaar is en kan deze beschikken over tafelverwarmers.

opvouwbare massagetafel

Wanneer een inklapbare massagetafel kopen?

Vaak zien we dat een inklapbare massagetafel wordt gekozen door mensen die net beginnen met het vak en daardoor een kleiner budget beschikbaar hebben. Daarnaast kan je met een inklapbare massagetafel altijd op locatie werken, waardoor je niet per se een vaste locatie voor je praktijk hoeft te hebben.

Ook in behandelruimtes die gedeeld worden met andere bedrijven die geen massagetafel nodig hebben of locaties met beperkte ruimte zien we dat een inklapbare massagetafel extra voordelen biedt.

Echter is een inklapbare massagetafel niet voor iedere therapeut geschikt. Vaak zijn de tafels namelijk iets minder breed en kan de klant zich in sommige gevallen minder op zijn of haar gemak voelen tijdens zwaardere massages. Als de massagetafel daarentegen alleen wordt gebruikt voor ‘lichtere’ behandelingen zoals Zweedse massages is een opvouwbare massagetafel een prima keuze.

Het exacte gewicht van een opvouwbare massagetafel varieert, maar meestal ligt dat tussen de 15 en 20 kilogram. Dit gewicht zorgt ervoor dat de massagetafel toch stevig en volledig veilig staat, maar aan de andere kant toch nog makkelijk mee te nemen is. 

behandeltafel

Wanneer een behandeltafel kopen?

Er zijn echter nog steeds situaties waarbij een vaste behandeltafel de beste oplossing is, zoals bij professionele wellnesscentra. Als je eigenlijk alleen op de locatie van je praktijk werkt, is een behandeltafel de beste all-round oplossing.

Zoals eerder aangegeven zijn behandeltafels vaak een stuk zwaarder en bestaan ze uit meer onderdelen, waardoor ze niet makkelijk verplaatst kunnen worden. Hierdoor is het draaggewicht vaak een stuk hoger en kan je dus ook zonder problemen cliënten met een zwaarder gewicht behandelen.

Met name professionele therapeuten met een eigen locatie, spa’s en wellnesscentra kiezen voor een behandeltafel. Het prachtige frame en ontwerp zorgen er vaak voor dat behandeltafels een betere keuze zijn voor zulk soort settings.

Ze matchen daarnaast vaak beter met het interieur en bieden toch net iets meer comfort voor de cliënt, waardoor deze eerder geneigd is terug te komen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen waarbij er ook nog veel op locatie wordt gewerkt. Vaak zien we dat mensen in dit geval beide types massagetafels kopen.

Massagetafel vs. behandeltafel

Dus, kies je nu voor een opvouwbare massagetafel of toch voor een behandeltafel? Er zijn indrukwekkende ontwerpen voor beide type tafels, maar als je er voor kiest om veel op locatie te werken dan zijn opvouwbare massagetafels verreweg de beste keuze.

Als je momenteel nog twijfelt tussen op locatie werken of toch op een vaste locatie, raden we je ook aan een om te kiezen voor een opvouwbare massagetafel. Dit, omdat de opvouwbare massagetafels in de hogere prijsklasse ook verrassend stevig zijn en je op die manier flexibel bent in je werklocatie.

Als je echter vooraf al weet dat je maar op één vaste locatie zult werken of een hoger budget hebt, dan is een behandeltafel de beste keuze. Eventueel met een opvouwbare massagetafel erbij, voor de keren dat je toch op een andere locatie gaat masseren. Deze vaste tafels zijn namelijk vaak een stuk steviger en bieden extra comfort voor je cliënten waardoor ze eerder geneigd zullen zijn bij je terug te komen.

Wellicht vind je deze producten interessant

Zojuist bekeken