decor
Anti-stressmassage

Het leven overkomt je. Het is een simpele uitspraak, maar het zal tot je doordringen wanneer je veel stress ervaart. Echter heb je zelf meer in de hand dan je waarschijnlijk denkt om stress te verminderen. Sommige mensen proberen stress te verminderen door het gebruik van alcohol, roken of het gebruik van antidepressiva. Echter is er ook een positievere manier om je stress onder controle te houden, namelijk door een anti-stressmassage! De massages die we in dit blog omschrijven zullen je helpen om je stress te verminderen. Ook als massagetherapeut kan het de moeite waard zijn om door te lezen, om zo cliënten die veel stress ervaren beter te kunnen adviseren!

Wat doet een massage tegen stress?

Een anti-stressmassage helpt je om je dopaminelevel te stabiliseren. Dopamine, ook wel het 'geluksstofje' genoemd, speelt een grote rol in je hersenen wat betreft het beloningssysteem. Alles wat je eet, drinkt of als prettig ervaart, zorgt ervoor dat er door jouw hersenen dopamine aangemaakt wordt. Hierdoor voel je jezelf gelukkig. Wanneer je veel stress ervaart is de balans in dopamine verstoord en moet deze worden gestabiliseerd om je beter te voelen. Het kneden van de spieren en het druk uitoefenen hierop tijdens een massage, stimuleert de aanmaak van dopamine en helpt je lichaam daarmee om beter om te gaan met stress!

Daarnaast helpt het je natuurlijk om maximaal te kunnen relaxen. Wanneer je gestrest bent, zullen je spieren zich aanspannen waardoor er een constantgevoel van spierspanning over het lichaam ontstaat. Ons lichaam kan stress moeilijker aan met deze spanning in het lichaam. Geen enkel medicijn of kunstmatige stimulans zal je zo goed helpen te relaxen als een natuurlijke massage. Een goede inklapbare massagetafel is hierbij natuurlijk van groot belang. De combinatie van de juiste apparatuur, therapeutische vaardigheden en rustige muziek kan helpen om het lichaam volledig te laten ontspannen.

Woman Having a Massage

Welke massage bij stress?

Veel massagepraktijken bieden veel soorten massages aan, maar welke massage is het meest effectief bij stress? Zoals eerder aangegeven, helpt een massage het lichaam te ontspannen. In het algemeen ervaren mensen de meeste spanning in de rug, schouders en nek. Het is daarom aan te raden om een massage te kiezen die dus voornamelijk op deze delen van het lichaam focust. Hieronder omschrijven we kort de populairste soorten massages bij stress.

Zweedse massage

De Zweedse massage (ook wel klassieke massage genoemd) is een van de meest gebruikte massagevormen en is bedoeld om het spierweefsel op te warmen en om spanning en pijn los te laten. De massage wordt voornamelijk met de handen gegeven en soms met de onderarmen. Deze massagesoort is erg ontspannend en is verreweg de beste keus om mee te beginnen als je nooit eerder een massage hebt gehad. 

Hotstonemassage

Bij een hotstonemassage wordt gebruik gemaakt van verwarmde stenen die op het lichaam worden geplaatst. Door het gebruik van de warme massagestenen die op de belangrijkste knelpunten van het lichaam worden gelegd, bevordert een hotstonemassage diepe spierontspanning. De warmte van de stenen helpt de spieren om te ontspannen, waardoor de masseur toegang krijgt tot diepere spierlagen. Dit zorgt voor diepe ontspanning in het spierweefsel. Daarnaast zijn hotstonemassages erg geschikt voor langere sessies, van wel 80 tot 110 minuten.

Ayurvedische massage

Ayurvedische massages zijn erg populair in India en is een van de beste massages tegen stress. Ayurveda is een gezondheidsleer waarbij het draait om de energie die aanwezig is in het lichaam, geest en de gehele kosmos. Deze anti-stressmassage wordt gekenmerkt door het gebruik van kruiden en natuurlijke oliën. Het is een gehele lichaamsmassage, waarbij het hoofd en het gezicht ook worden meegenomen.

Thaise massage

De Thaise massage combineert de principes van verschillende Aziatische therapieën, zoals acupressuur en ayurverda en wordt ondersteund met yoga. Het lichaam van de gemasseerde wordt in diverse yoga-posities gebracht tijdens het masseren. De massage wordt met duimen, knieën en ellebogen gegeven, maar soms ook met het volledige lichaamsgewicht van de masseur. Tijdens een Thaise massage wordt gemakkelijke kleding gedragen. Naast het feit dat deze anti-stressmassage helpt bij chronische vermoeidheid en lichaamsklachten, bestrijdt het ook stress en vermindert het depressieve gevoelens.

Acupressuurmassage

De basis van de acupressuurmassage ligt in de traditionele Chinese geneeswijze waarbij drukmassage op de meridiaanpunten beoefend wordt. Vanuit deze meridiaanpunten kan je de hoeveelheid energie in de organen laten toe- of afnemen. Door acupressuur worden deze energiepunten geactiveerd, waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt bevorderd, blokkades verdwijnen en je energielevel verbetert!

Lomi Lomi-massage

Lomi Lomi is een massagevorm die is voortgekomen uit de tradities van de Hawaïaanse eilanden. Lomi Lomi weerspiegelt de bewegingen en ritmes van de natuur. Tijdens deze anti-stressmassage worden vloeiende bewegingen ritmisch uitgevoerd met handen en onderarmen. Meestal wordt hierbij massageolie gebruikt. Een ervaren Lomi Lomi-masseur oefent de massage uit als een soort dans. Het belangrijkste doel van deze massagevorm is het opheffen van energieblokkades om zo je algehele levenskracht en gezondheid te bevorderen.

De juiste massage met de juiste masseur

Het grootste gedeelte van de massagetherapeuten zijn opgeleid in het geven van Zweedse massages. Sommigen hebben extensieve trainingen gehad in andere massagevormen en anderen hebben zich helemaal gespecialiseerd in een specifieke massagevorm. Plan daarom nooit zomaar een anti-stressmassage in op het eerstmogelijke moment, maar zorg er vooral voor dat je met de juiste masseur wordt gematcht.

Ook is het belangrijk rekening te houden met de hoeveelheid druk wat een masseur gewoonlijk uitvoert tijdens een massage. Deze druk wordt niet bepaald de lichaamsbouw van de masseur, maar door hoe hij of zij het lichaamsgewicht gebruikt tijdens de massage. Een kleine vrouwelijke masseuse kan daarom best in sommige gevallen beter een diepweefselmassage uitvoeren dan een mannelijke masseur. Het geslacht van de massagetherapeut heeft daarom geen invloed over het feit of hij of zij wel of niet een massagevorm kan geven.

Bent je zelf een massagetherapeut en ben je op zoek naar de juiste apparatuur? Of wil je graag een inklapbare massagetafel voor privégebruik? Lees dan ons uitgebreide artikel waarmee je dé perfecte massagetafel zult kopen!

Wellicht vind je deze producten interessant

Verana Massageolie Lavendel 1L-DeMassageWinkel
Massageolie Lavendel 1l
Verana 100% natuurlijke Massageolie Lavendel 1l
21,99
Kalmerende lavendelgeur, een lentegevoel uit Zuid-Frankrijk. Kalmerende lavendelgeur, een lentegevoel uit Zu...
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Leverbaar in 3 tot 5 werkdagen
Leverbaar in 2 tot 4 werkdagen
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Waan je onder de provençaalse zon Deze massageolie met lavendel etherische olie heeft een prettige frisse geur die een kalmerende werking heeft. Je waant je direct in het zuiden van Europa in de Provençaalse zon. Lavendel heeft een ontsmettende en pijnstillende werking. Daarna...
Verana Massageolie Kokos 1L-DeMassageWinkel
Massageolie Kokos 1l
Verana 100% natuurlijke Massageolie Kokos 1l
21,99
Zoet en fris, waan je op een tropisch strand met deze kokosgeur. Zoet en fris, waan je op een tropisch strand me...
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Leverbaar in 3 tot 5 werkdagen
Leverbaar in 2 tot 4 werkdagen
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Tropische Verwennerij Met de frisse en zoete kokosgeur van deze massageolie waan je je zo onder de zon aan een tropisch strand met kokosbomen! De kokos massageolie heeft een ietwat zoetige geur en is erg geliefd in de zomermaanden. Door de exotische geur wordt deze massageolie...
Massageolieverwarmer
Massageolieverwarmer
Massageolieverwarmer
52,99 59,99
Snel warm en op goede temperatuur. Geschikt voor handwarme massageolie. Snel warm en op goede temperatuur. Geschikt voo...
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Leverbaar in 3 tot 5 werkdagen
Leverbaar in 2 tot 4 werkdagen
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Luxe voor Wellness Deze prachtige oliewarmer wordt geleverd met een pompfles en is een perfecte aanvulling voor jouw praktijk of massagesalon. Door het geringe gewicht is deze heater ook gemakkelijk mee te nemen. De pompfles past eenvoudig in de oliewarmer en de oliewarmer hoe...

Zojuist bekeken