decor
Kaneel etherische olie

Kaneel is een specerij wat oorspronkelijk uit Sri Lanka komt. Het bestaat uit de binnenbast van de kaneelboom. Kaneel wordt vaak gebruikt als smaakmaker in gerechten. Het heeft een warme, kruidige geur en geeft een gevoel van geborgenheid. Kaneel etherische olie heeft veel positieve effecten op het lichaam en de geest. Zo werkt het zeer ontspannend bij spierspanning. Ook helpt het lichaam en geest te versterken en in balans te brengen. Kaneel etherische olie werkt ook erg verwarmend op zowel lichaam als geest.

Kaneel etherische olie werkt krachtig op het immuunsysteem. Het heeft een antibacterieël en antivirale werking. Daarnaast werkt het goed bij spierpijn en spierverrekkingen. 

Wat zijn de voordelen van kaneel etherische olie?

Als je een massageolie met kaneel gebruikt heeft dat vele voordelen:

  • Verwarmend: de geborgenheid en vertrouwdheid van de geur van kaneel, zorgt voor een verwarmend gevoel van zowel lichaam als geest.
  • Antiviraal en antibacterieel: door de antivirale en antibacteriële werking van kaneel etherische olie werkt het versterkend voor het immuunsysteem.
  • Verbetering doorbloeding: kaneel etherische olie stimuleert de doorbloeding, waardoor de huid gaat stralen en de afvoerstoffen sneller afgevoerd kunnen worden.
  • Vermindering spierspanning: kaneel etherische olie heeft een groot effect bij spierpijn en spierspanning. Daardoor is deze olie zeer goed te gebruiken bij spanningsklachten.

In het kort, kaneel etherisch olie heeft effect op lichaam én geest. Het werkt verwarmend en ontspannend.

 

DISCLAIMER: De werking van etherische oliën tegen ziektes is niet wetenschappelijk onderbouwd. Raadpleeg daarom altijd een arts bij het gebruik van etherische oliën tegen de bestrijding van ziektes. Bekijk hier voor meer informatie.

Zojuist bekeken