decor
Citroen etherische olie

Essentiële olie van citroen is een volledig natuurlijk ingrediënt dat ook gebruikt kan worden als een huismiddeltje voor de gezondheid. Het wordt gewonnen uit de schil van verse citroenen met behulp van een 'koud persen'-proces dat de schil prikt en roteert wanneer er olie vrijkomt.


Essentiële olie van citroen kan verdund en plaatselijk op de huid worden aangebracht, maar ook in de lucht worden verspreid en worden ingeademd. Sommige mensen zweren bij etherische citroenolie als ingrediënt dat uitputting tegengaat, helpt bij depressie, je huid reinigt, schadelijke virussen en bacteriën doodt en ontstekingen vermindert.

 

citroen etherische olie

Wat doet citroen met je? 

Als je een massageolie met citroen etherische olie gebruikt, heeft dat vele voordelen: 

  • Draagt bij aan een gezonde huid: citroenolie is een van de vele essentiële oliën die schadelijke bacteriën kunnen doden die op je huid kunnen groeien.
  • Verzacht pijn: essentiële olie van citroen wordt soms in de aromatherapie gebruikt als een natuurlijk pijnstiller. De antistress en antidepressieve effecten van deze olie hebben mogelijk iets te maken met hoe het ons lichaam helpt onze pijn te interpreteren zonder in paniek te raken.
  • Vermindert ochtendmisselijkheid bij zwangerschap: misselijkheid en braken zijn twee van de meest voorkomende symptomen tijdens de vroege zwangerschap en het gebruik van citroen etherische olie kan helpen bij het verlichten van deze symptomen.
  • Vermindert angst en depressie: citroen etherische olie draagt bij aan het verminderen van gevoelens van angst en depressie.

In het kort, citroen etherische olie is perfect voor ontspanningsmassages waarbij je cliënt veel stress of angst ervaart. Tijdens een massage kun je bijvoorbeeld vertellen hoe citroen bijdraagt aan het verminderen van gevoelens van depressie en angst en bijdraagt aan een opwekkend humeur. 

 

 

DISCLAIMER: De werking van etherische oliën tegen ziektes is niet wetenschappelijk onderbouwd. Raadpleeg daarom altijd een arts bij het gebruik van etherische oliën tegen de bestrijding van ziektes. Bekijk hier voor meer informatie.

Zojuist bekeken