decor
Dé factoren die er echt toe doen in het kiezen van een massageschool

Of je nu pas net geïnteresseerd bent geraakt in het massagevak of al heel wat ervaring hebt maar meer wilt leren over bepaalde behandelingen, een keuze maken voor een cursus / massageschool blijft lastig. Het is dan natuurlijk het makkelijkste om met een ‘gewone’ cursus te beginnen, of je moet echt al geïnteresseerd zijn in een specifieke niche.

Veel mensen kiezen er namelijk voor om met een Zweedse massagecursus te beginnen, voordat ze een gespecialiseerde cursus voor een ander soort behandeling gaan volgen. Op deze manier weet je zeker dat je een brede basiskennis hebt en alles basistechnieken onder de knie hebt. Hoewel dit het populairste pad is om te beginnen als masseur, is het niet voor iedereen weggelegd.

We gaan er nu even van uit dat je al een keuze hebt gemaakt voor wat voor soort behandeling / therapie het meest geschikt voor jou is. De volgende stap is dan natuurlijk om op zoek te gaan naar de dichtbijzijnste school vanuit huis. Dit is met name van groot belang voor mensen die geen eigen auto hebben of niet veel tijd hebben. Echter is dat vaak niet de belangrijkste factor die telt, tenzij je echt geen andere keuze hebt.

De reputatie en achtergrond van de massageschool

Lees je in over de school, de faciliteiten en de medewerkers. Bekijk beoordelingen over de school online en analyseer de informatie die ze openbaar hebben gemaakt. Is het nu allemaal duidelijk? Of is het grootste gedeelte van jouw vragen nog steeds onbeantwoord en twijfel je eraan of ze je wel alles kunnen leren wat je wilt leren? Is de kwalificatie die ze je bieden wel geschikt voor de lange termijn en kom je ermee in aanmerking voor een NGS-licentie? Of gaat het echt alleen om een basis cursus en dient je hierna nog een andere cursus te volgen? In het geval van het laatste, kijk dan kritisch naar de kosten om te voorkomen dat je uiteindelijk veel meer aan cursussen en opleidingen moet uitgeven dan je in eerste instantie had gehoopt.

Zoek de missie en visie van de school op, en bekijk hun beleid. Zijn er testimonia van afgestudeerden op het internet te vinden? Of beter nog, kan je eens in gesprek gaan met een ex-student om erachter te komen of hij / zij er echt wat aan heeft gehad? Als een school echt een belang heeft in het succes van jou als masseur, moet dat naar een paar simpele vragen al wel duidelijk zijn.

Een kort telefoongesprek kan al helpen om meer te weten te komen over potentiële leraren en hun achtergrond. Als je denkt dat het van belang is om in jouw vakgebied ook extra medische kennis op te doen (naast de algemene medische kennis die bij veel cursussen al wordt behandeld) als onderdeel van je carrière, kan het geen kwaad als er een leraar op de school aanwezig is die hier een uitgebreide kennis van heeft.

Hoeveel instructeurs heeft de school – en wie zijn ze?

massageschool kiezen

Sommige scholen hebben niet veel mensen nodig om succesvol te zijn en redden het prima met een klein aantal instructeurs. Dit kan oké zijn, met name als je meer wilt masseren als hobby. Als je er echter een carrière van wilt maken, is het de moeite waard om toch eens kritisch te kijken of een klein aantal instructeurs wel genoeg kennis in huis hebben en of ze je net zo goed kunnen begeleiden als scholen die hier veel meer mensen tot hun beschikking voor hebben. Als je toch voor een kleinere massageschool kiest, is het een goed idee om te kijken naar de opleidingen en kwalificaties van de instructeurs, en niet alleen naar de cursussen die ze aanbieden.

Als student heb je waarschijnlijk veel vragen over het vakgebied en dan kan het lastig zijn om voldoende tijd van je leraar te ontvangen. Echter zal een goede leraar altijd tijd voor je vrij maken om jouw vragen te beantwoorden. Het is daarom een goed idee om eerst eens kennis te maken met de leraren voordat je jezelf aanmeldt voor een opleiding of cursus. Op die manier kan je vragen stellen over hun ervaring, opvattingen en hun manier van werken.

Als er meer instructeurs beschikbaar zijn binnen een massageschool is de kans groter dat je een leraar zult vinden die bij je behoeftes aansluit. Je kunt op die manier dus makkelijker een leraar tegenkomen die wellicht het pad dat jij wilt volgen al heeft gevolgd. Probeer verder uit te zoeken of de leraren ook daadwerkelijk nog actief bezig zijn in hun vakgebied naast het lesgeven. Op die manier weet je zeker dat de kennis die je op zult doen actueel is.

Het aanschaffen van de juiste materialen

Heb je besloten om een cursus of opleiding tot masseur te volgen? Dan is het van belang dat je de juiste materialen aanschaft om het vak te kunnen leren. Met name het hebben van een eigen inklapbare massagetafel is van groot belang, omdat je in het begin vaak op locatie zult werken.

Bij Zengrowth.nl com hebben we een uitgebreid aanbod inklapbare massagetafels met een goede prijs kwaliteit verhouding en jarenlange garantie. Op die manier weet je zeker dat je ook op de lange termijn gebruik kunt maken van de materialen die je nu al aanschaft!

Zojuist bekeken