decor
Thaise Massage brengt je in balans

Heb jij ooit gehoord van traditionele Thaise massage? Die massage waarbij ze op jouw rug lopen en waarbij jij in allerlei gekke posities wordt geplaatst? Vele mensen omschrijven het als pijnlijk, maar eigenlijk is een Thaise massage zo erg nog niet.

Thaise massages verhelpt zowel lichamelijke klachten maar heeft ook vele mentale en psychologische voordelen. Lees hieronder waarom jij nu een Thaise massage moet boeken!

Wat is een traditionele Thaise Massage?

Er wordt gezegd dat de beoefening van Thaise yogamassage duizenden jaren oud is. Het is een unieke vorm van lichaamstherapie ontwikkeld door mensen die massage niet alleen als therapie gebruikten om klachten te behandelen maar ook om gezond en fit te blijven. Dat klinkt natuurlijk goed om door alleen een massage je al gezond en fit te voelen!

Thaise massage, ook bekend als Thaise yogamassage, combineert yoga met acupressuurtechnieken. De therapeut zal yoga-strekbewegingen uitvoeren terwijl ze met de handen en voeten de spieren langs de energielijnen van het lichaam kneedt en drukt. Hierdoor wordt een Thaise massage ook vaak yoga voor "luie mensen" genoemd.

Wat gebeurt er bij een traditionele Thaise massage?

Bij een Thaise massage ligt de cliënt op een stevige matras op de grond of op een brede massagetafel. De extra brede massagetafel Integral en de Rawai Flat massagetafel (80cm) zijn ideaal voor het geven van Thaise massages. 

Brede massagetafels bieden meer ruimte en comfort voor zowel de masseur als de klant. Er is namelijk meer ruimte voor de masseur om zich te bewegen, hierdoor kunnen ze meer technieken toepassen. Daarnaast hebben klanten meer ruimte om te bewegen en zicht te ontspannen tijdens de massage.

Tijdens de gehele massage blijf je gekleed. Bij een traditionele Thaise massage wordt er geen gebruik gemaakt van massageolie. Soms kan er op verzoek wel gebruik worden gemaakt van Thaise aromatische oliën.

Er is constant lichaamscontact tussen de therapeut en de client, maar in plaats van op spieren te wrijven, wordt het lichaam samengedrukt, getrokken, uitgerekt en geschommeld. Je wordt tijdens deze traditionele Thaise massage in verschillende yoga-achtige posities geplaatst. Van even ontspannen en met je ogen dicht wegdommelen is niet echt sprake van bij deze traditionele massage!

 

via GIPHY

Een Thaise massage begint meestal aan de voeten, waarbij de cliënt met zijn gezicht naar beneden ligt. Een Thaise massage is in het algemeen energieker en sterker dan een gebruikelijke massage.

De therapeut zal ook vaak zijn handen en voeten gebruiken om druk uit te oefenen. Deze unieke manier van masseren heeft ook invloed op de energetische kant van het lichaam en herstelt de energiestromen in het lichaam met als doel mentaal en fysiek te harmoniseren en te vitaliseren.

Is een Thaise massage gezond?

Door regelmatig een Thaise massage te nemen heeft vele gezondheidsvoordelen voor lichaam en geest. De rustgevende, kalme omgeving en de langzame bewegingen van een Thaise massage zorgen ervoor dat het lichaam maar ook de geest meer in balans komen.

In het moment zelf kan dit soms wat anders aanvoelen, maar achteraf is het alsof er een deken van rust en ontspanning over je heen is gevallen.

Een Thaise massage vermindert depressieve gevoelens en bestrijdt stress. De psychologische en mentale voordelen zijn groot bij een Thaise massage dit komt mede door de technieken maar ook de kalme omgeving. Er wordt zelfs gezegd dat regelmatig mediteren in combinatie met een Thaise massage de impact vergroot.

Fysieke klachten zoals stijve spieren, ademhalingsproblemen, artritis, rugpijn zijn klachten waarbij een Thaise massage verlichting kan brengen. Het losmaken en strekken van de spieren verbeteren de flexibiliteit waardoor het lichaam gemakkelijker kan bewegen. Hierdoor kom je meer in ontspanning en maakt het blokkades los in het lichaam.

Technieken van de Traditionele Thaise Massage

Masseurs gebruiken tijdens een Thaise massage hun handen, duimen, ellebogen, onderarmen en zelfs de voeten om de spanning in de spieren en gewrichten te verminderen.

Thaise massage is gebaseerd op het idee dat energie door je lichaam beweegt langs voorspelbare lijnen of paden die bekend staan als sens. De masseur gebruikt zijn handen om het lichaam te fixeren terwijl de voeten masseren.

Een volledige traditionele Thaise massage kan zo twee uur duren en omvat ritmisch drukken en strekken van het hele lichaam. De vingers, tenen, oren, knakkende knokkels maar ook het lopen op de rug kan gebeuren tijdens een behandeling.

Om de stroom van energie te vergroten zal de masseur het lichaam in verschillende yoga posities brengen, naast het trekken en schommelen van je lichaam. De combinatie van strekken, beweging en druk is wat een Thaise massage onderscheidt van andere massages.

Welke kleding draag je bij een Thaise massage?

Traditionele Thaise massage maakt geen gebruik van oliën of lotions. De ontvanger blijft tijdens een behandeling gekleed. Er is constant lichaamscontact tussen de gever en de ontvanger.

Het concept van metta (liefdevolle vriendelijkheid), gebaseerd op boeddhistische leerstellingen, is een integraal onderdeel van deze beoefening. Bekende beoefenaars benadrukken ook meditatie en toewijding van een deel van de beoefenaar als een integraal onderdeel van de effectiviteit van deze praktijk.

De ontvanger draagt losse, comfortabele kleding en ligt op een mat of stevig matras op de grond. In Thailand kunnen een tiental personen tegelijkertijd in één grote ruimte gemasseerd worden.

Hoe vaak mag je een Thaise massage doen?

Er is geen standaard antwoord op de vraag hoe vaak je een traditionele Thaise massage mag doen. Het is belangrijk dat je dit altijd overlegd met je therapeut omdat dit verschilt per individu. Ook speelt de fysieke conditie en levensstijl mee.

Een enkele massage kan een langdurig bestaand probleem niet direct oplossen en heeft vaak meerdere massages nodig. Bij klachten zoals chronische spierpijn, spierspanning of andere fysieke klachten dan is een wekelijkse bezoek gewenst. Daarna kan in samenspraak bepaald worden wat de frequentie gaat zijn.

Sporters die heel zwaar trainen komen vaak een of twee keer per week om bij te dragen aan de flexibiliteit van de spieren. Ook wanneer er sprake is van zeer stressvolle tijden of dat er veel van je gevraagd wordt op het werk, kan een behandeling iedere week of elke twee weken bijdragen aan een ontspannen gevoel.

Het belangrijkste is dat het afgestemd is op de klachten en wensen van de client, want iedereen is uniek.

Thaise massage als je zwanger bent?

Vaak vragen mensen zich af of een traditionele Thaise massage kan wanneer je zwanger bent. Uiteraard kan dit!

Sommige mensen hebben het idee dat een traditionele thaise massage alleen maar strekken is, maar door de vele technieken die gebruikt kunnen worden kan deze massage ook wanneer je zwanger bent.

Het wordt wel aangeraden om de onderrug en buik niet te masseren. Er kan tijdens de massage extra gebruik worden gemaakt van kussens en andere rekwisieten.

Is een Thaise massage pijnlijk?

De traditionele Thaise massage is in vergelijking met een klassieke massage steviger en pittiger. Doordat er wordt gemasseerd met handen, ellebogen en voeten kunnen de diepere spierlagen worden bereikt.

Het kan dus op sommige momenten pijnlijker worden ervaren, zeker als de spieren flink vastzitten. Je hoort regelmatig mensen uitingen van pijn maken tijdens de massage of diepe zuchten om de pijn weg te puffen.

De massage wordt altijd aangepast aan de ontvanger, dus geef het vooral aan wanneer het te pijnlijk wordt aan de therapeut.

Heeft deze blog je nieuwsgierig gemaakt naar andere soorten massages? Wil je graag meer te weten komen over de verschillende soorten massages? Lees dan ook zeker onze blog over 25 verschillende soorten massages.

Wellicht vind je deze producten interessant

Extra Brede Massagetafel Integral Beige 203x103cm
Massagetafel Integral Beige 203x103cm
Extra Brede Massagetafel Integral Beige 203x103cm
995,00
Leverbaar in 3 tot 5 werkdagen.
Leverbaar in 3 tot 5 werkdagen.
Leverbaar in 3 tot 5 werkdagen.
Leverbaar in 3 tot 5 werkdagen.
Leverbaar in 3 tot 5 werkdagen.
Geschikt voor Thaise massages Ben je een masseur en ben je op zoek naar een extra brede massagetafel voor je behandelingen? Geef je bijvoorbeeld Thaise massages waarbij je op de tafel wilt zitten / knielen als masseur zijnde? Dan is de extra brede Integral massagetafel de oplo...

Zojuist bekeken