decor
Hotstones/massagestenen verwarmen

Er is veel discussie over hoe je op de beste manier massagestenen (hotstones) kunt verwarmen. Veel beginnende masseurs verwarmen de massagestenen in een slowcooker om kosten te besparen. Anderen kiezen er voor om de massagestenen te verwarmen in een airfryer, handdoekwarmer, een pan met water, een oven of de magnetron. 

De meeste professionals kiezen er echter voor om de massagestenen te verwarmen in een hotstoneheater. Dit is de meest professionele manier van het verwarmen van massagestenen. In dit artikel zullen we de meest besproken methodes om hotstones te verwarmen bespreken. Voordat we dat gaan doen, willen we je eerst het belang uitleggen van het op de juiste temperatuur verwarmen van hotstones. 

Waarom moeten hotstones op de juiste temperatuur worden verwarmd?

Hotstonemassage is rustgevend en daarom razend populair! Het aanbieden van hotstonemassages kan daarom een goede manier zijn om meer klanten aan te trekken.

Er is alleen één nachtmerrie die in het hoofd van elke masseur zal spelen bij het geven van een hotstonemassage: één van je cliënten raakt verbrand tijdens een hotstonemassage! De cliënt laat een slechte review achter online. Nog afgezien van het persoonlijke leed van de cliënt.

Alhoewel er meerdere factoren zijn die kunnen zorgen dat je cliënt verbrandt tijdens een hotstone-massage, komt het gelukkig niet vaak voor en hoef je je hier niet druk om te maken wanneer je de stenen op de juiste manier verwarmd.

De ideale temperatuur voor de stenen is 45ºC tot maximaal 50ºC. Als je de stenen op een hogere temperatuur verwarmt, neemt de kans op verbranding significant toe. Daarnaast zijn te warme stenen erg onprettig voor je cliënten en kan het de ervaring van de behandeling enorm verslechteren. 

Hotstones verwarmen met droge hitte

handdoeken verwarmen

Nu we dus weten dat het van groot belang is dat de massagestenen op de juiste temperatuur worden verwarmd, is het tijd om te kijken naar de opties om hotstones te verwarmen.

Massagestenen verwarmen in een handdoekwarmer 

Er zijn spa's die er voor kiezen om hun massagestenen te verwarmen in een handdoekwarmer. Alhoewel dit een enorm goede manier is om handdoeken te verwarmen, is het niet aan te raden om op die manier massagestenen te verwarmen. Het is namelijk niet mogelijk om de temperatuur te regelen. Een ander nadeel is dat de stenen op droge hitte worden verwarmd, waardoor de stenen kunnen uitdrogen en kunnen breken. Bij ZenGrowth raden we daarom deze manier ten zeerste af. 

Massagestenen verwarmen in de magnetron

massagestenen verwarmen in de magnetron

Als je ooit een bevroren maaltijd of kliekje hebt proberen op te warmen in een magnetron hoeven we je het waarschijnlijk niet uit te leggen: het ene deel van je maaltijd is bloedheet, terwijl het andere deel nog bevroren is. Kortom, een magnetron verwarmt inconsistent en ongelijkmatig.

Een ongelijkmatige manier van verwarmen is niet geschikt voor massagestenen, omdat deze allemaal op dezelfde temperatuur moeten worden verwarmd. Hierdoor is de temperatuur dus simpelweg niet te controleren, waardoor de kans op verbranding enorm groot is. 

Daarnaast worden de stenen op droge hitte verwarmd, waardoor de stenen kunnen uitdrogen en daardoor kunnen breken. In combinatie met het feit dat de temperatuur niet te regelen is, kunnen de stenen zelfs exploderen in de magnetron. Ook deze methode raden we dus ten zeerste af! 

Massagestenen verwarmen in de oven/airfryer

Het is af te raden om massagestenen te verwarmen met droge hitte. Voor de oven en airfryer geldt wel dat je de temperatuur in kan stellen, waardoor de kans op verbranden een stuk minder is dan bij bovengenoemde methodes. Maar alsnog is door de droge hitte de kans op uitdrogen en breken van de hotstones aanwezig. Je kan er dus beter voor kiezen de massagestenen niet door middel van een oven of airfryer op te warmen, maar te kiezen voor een 'natte' manier van opwarmen. Ook deze methode raden we dus af! 

Hotstones verwarmen met stoom

Hotstones verwarmen met droge hitte is dus niet goed voor de massagestenen. Maar er zijn ook andere manieren om hotstones te verwarmen, door bijvoorbeeld gebruik te maken van een slowcooker. Hieronder vertellen we je er meer over! 

Massagestenen warm maken in een slowcooker

slow cooker

Een van de meest gebruikte goedkopere methodes om hotstones te verwarmen is het gebruik maken van een slowcooker. Echter zit er één groot nadeel aan het verwarmen van massagestenen in een slowcooker: een slowcooker heeft namelijk alleen een hoge en lage stand om de temperatuur te regelen. Hierdoor kan je dus niet precies de temperatuur regelen.

Daarnaast zijn slowcookers vaak klein, waardoor ze enorm onhandig zijn om meerdere stenen tegelijkertijd te verwarmen. Als je in het midden van een hotstonemassage op zoek moet naar de juiste steen en deze niet meteen kunt vinden, kan dat tot veel irritaties leiden. 

Kortom, een slowcooker is dan misschien wel een goedkope optie om hotstones te verwarmen, maar zeker niet de meest veilige, handige en professionele manier. De temperatuur is namelijk lastig te regelen en het is lastig om meerdere stenen tegelijkertijd te verwarmen. Bij ZenGrowth raden we deze manier daarom ook af. 

Massagestenen verwarmen in een pan met water

Sommige masseurs kiezen er voor om hun stenen te verwarmen in een pan met water. Het probleem bij deze manier is dat het lastig is om de temperatuur perfect te regelen. Daardoor is de kans groot dat de stenen te warm worden. Door middel van een thermometer zou je de temperatuur van het water kunnen controleren. Het lastige hieraan is alleen dat je dit eigenlijk continu moet doen. En dat is niet handig als je net in je behandeling zit en volledig bij je massage aanwezig bent. De kans dat je de thermometer vergeet is dus aanwezig, met als gevolg dat de massagestenen te warm kunnen worden. Precies om deze reden raden we ook deze methode af. 

De beste methode om hotstones te verwarmen

Wat is dan de beste methode om hotstones te verwarmen? Dit is een vraag waar wij en onze leveranciers lang hebben over nagedacht. Het antwoord is het gebruik van een hotstoneheater. Onze hotstoneheaters zijn gemaakt in samenwerking met masseurs. Hierdoor zijn deze hotstonesheaters geliefd onder vele masseurs!

De temperatuur van de massagestenen kan met deze hotstoneheaters perfect worden geregeld. Tijdens het verwarmen hoef je er niet constant bij te zijn en de heater zal de stenen op de ingestelde temperatuur voor je verwarmen. Deze temperatuur zal nooit overschreden worden, waardoor te warme stenen verleden tijd zijn. Bij ZenGrowth bieden we hotstoneheaters met een capaciteit van 6 liter en 18 liter. 

De heater met een capaciteit van 18 liter heeft een grote bodem, waardoor je gemakkelijk 60 stenen tegelijkertijd kunt verwarmen zonder dat je het overzicht verliest. Tijdens de hotstone-massage is het dan erg makkelijk om een bepaalde steen uit de heater te pakken, zonder dat je hoeft te zoeken. 

De hotstoneheater van 6 liter is handzaam en kan je gemakkelijk meenemen als je regelmatig op een andere locaties werkt. Ook als je weinig ruimte hebt in je massagepraktijk of eerst wilt uitproberen of een hotstonemassage iets voor je is, is de kleine hotstoneheater van 6 liter een goede keuze.

Bekijk hier al onze hotstoneheaters en massagestenen

Hoe verwarm jij je massagestenen als professional? Maak je gebruik van een slowcooker of van een professionele hotstoneheater? Laat het ons weten in de reacties! 

Wellicht vind je deze producten interessant

Massage Basaltstenen 20 Stuks
Massagestenen 20 Stuks
Massage Basaltstenen 20 Stuks
39,99
Toegankelijke hotstone set geleverd in een fluwelen opbergzak Toegankelijke hotstone set geleverd in een fluw...
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Leverbaar in 3 tot 5 werkdagen
Leverbaar in 2 tot 4 werkdagen
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Maak kennis met hotstone massages Wil je op een toegankelijke en budgetvriendelijke manier beginnen met het geven van hotstone massages? Of ben je op zoek naar een uitbereiding van je huidige set massagestenen? In dit geval is deze set van 20 massagestenen een perfecte oplossi...
Hotstoneheater 6 Liter met Display
Hotstoneheater 6L
Hotstoneheater 6 Liter met Display
109,00 119,00
Grote Geluidloze hotstone heater voor lange massages. Weinig onderhoud. Grote Geluidloze hotstone heater voor lange mas...
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Leverbaar in 3 tot 5 werkdagen
Leverbaar in 2 tot 4 werkdagen
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Gemakkelijk hotstones verwarmen Ben je opzoek naar een mooi en compacte hotstoneheater? Dan is deze hotstoneheater van 6 liter de oplossing! Met het gebruik van deze heater verwarm je moeiteloos je massagestenen en kun je zelf in de tussentijd iets anders gaan doen. De heater ...

Zojuist bekeken