decor
5 tips voor het inrichten van je massagepraktijk

Fantastisch! Je hebt besloten om je eigen massagepraktijk te openen! Hierbij is de inrichting heel belangrijk. Je wilt geen standaard interieur, maar ook geen fortuin spenderen aan meubels. Daarom een aantal tips waardoor je massagepraktijk een originele inrichting krijgt met een warme sfeer en toch hygiënisch en budgetvriendelijk blijft.

1. Kies een eyecatcher die de aandacht trekt

massagepraktijk inrichten

De entree van je praktijk is erg belangrijk. Dit is immers het eerste beeld wat de klant krijgt van jouw massageruimte. Kies qua inrichting van de entree of ontvangstruime voor simpel. Focus op een mooi beeld of lichtelement waar het oog naartoe getrokken wordt. Ook kun je kiezen voor verse bloemen of een opvallende balie. Kies qua zitelement voor comfort. Koop bijvoorbeeld tweedehands stoelen of banken waar je wat extra kussens op legt.

Als klanten binnen komen, proeven ze meteen de sfeer van de massagepraktijk. Denk dus aan wat ze zien als ze hun entree maken en wat je hen kan bieden. Een welkomstdrankje zoals thee uit een bijzonder kopje of een kan water met vruchten is makkelijk te serveren, maar oogt net wat specialer en hoeft niet veel te kosten.

2. Ga voor licht dat gedimd en indirect is

Licht zorgt voor een bepaalde sfeer. Teveel licht zorgt ervoor dat mensen alert worden en dus niet kunnen ontspannen.

Als je bezig bent met de inrichting van je massagepraktijk, kun je daarom het beste kiezen voor indirect en gedimd licht in de behandelkamer. Dit hoeft niet duur te zijn, kies bijvoorbeeld voor ledstrips die bevestigd worden achter een spiegelrand of meubel. Of ga voor lampen met grote lampenkappen zodat er geen directe lichtbron is.

Ook kun je kiezen voor Himalayazoutlampen. Deze lampen zijn er in twee versies: met een lamp erin of met ruimte voor een waxinelichtje. Deze lampen hebben verschillende gezondheidsvoordelen. Ze zuiveren onder andere de lucht en verbeteren de gemoedstoestand. Ook hebben positief effect op slaap en ontspanning.

3. Zorg voor de juiste balans in kleuren

kleuren massageruimte
Bron: Pinterest

Qua kleuren kun je in de massagepraktijk het best een combinatie maken tussen natuurlijke materialen en kleuren en witte tinten. Het laatste zorgt voor een hygiënische uitstraling en warme aardetinten zorgen voor innerlijke rust en sfeer. Het kost niet veel om de muren van je massagepraktijk een kleur te geven, maar het is een van de makkelijkste methodes om de ruimte een ander gevoel te geven.

Volgens de kleurenpsychologie worden aardetinten gelinkt aan vertrouwen, bescheidenheid en eerlijkheid. Wit staat voor reinheid en eenvoud. Belangrijke eigenschappen die je graag zou willen uitstralen met je massagepraktijk.

4. Kies voor kalmerende geuren

Vergeet ook niet te denken aan de geuren in de behandelkamer. Verschillende geuren hebben verschillende effecten. Zo geven citrusgeuren je energie en laat lavendel je ontspannen. Rozengeur en sandelhout zorgen voor kalmte. Van pepermunt kun je beter focussen. Doe hier je voordeel mee!

Met een olieverdamper zorg je er binnen een mum van tijd voor dat je massagepraktijk heerlijk ruikt. Dus je kunt aan een klant vragen waar hij of zij van houdt en er een persoonlijke ervaring van maken.

planten massagepraktijk
Bron: Amara.com

5. Gebruik planten om rust te creëren

Uit onderzoek is gebleken dat stress al vermindert als je vijf minuten naar planten kijkt. Het uitzicht op groene gewassen zorgt ervoor dat je hartslag en bloeddruk verlaagt. Ook kun je beter wegdromen en ontspannen. Planten geven zuurstof en vocht af, waardoor de luchtkwaliteit verbetert.

Kies er daarom ook voor om planten neer te zetten in je massagepraktijk. Dit kun je combineren met de eyecatcher van het eerste punt. Bijvoorbeeld een grote plant in een opvallende pot of meerdere kleine plantjes bij elkaar.

Dus als je blikvangers, planten, gedimd licht en natuurlijke kleuren kiest, wordt de inrichting van je massagepraktijk origineel en kalm, maar wel onvergetelijk. Je hoeft geen enorme verbouwing te gaan beginnen, je kunt starten met kleine veranderingen. Bijvoorbeeld hoeslakens voor je massagetafel in een andere kleur.


Dit artikel is geschreven door Nuran Koreman. 

Zojuist bekeken