decor
Grapefruit etherische olie

Grapefruit etherische olie is afkomstig van de schil van de citrus paradisi-vrucht. Veel mensen geloven dat het inademen van de pittige geur van de olie je humeur kan helpen verbeteren. Dit geldt ook wanneer je de olie op je huid smeert! Door het inademen of opsmeren van de olie worden er berichten verzonden naar een hersengebied dat betrokken is bij het beheersen van emoties. Ook wel bekend als het limbisch systeem. 

De grapefruitplant, Citrus X paradisi, is een kleine meerjarige boom die 4 tot 9 meter hoog kan worden. De boom produceert geurige bloemen met vier bloemblaadjes die wit van kleur zijn. De vrucht van de boom is grapefruit, een ronde vrucht met een gladde, fijn gestippelde schil. De etherische olie wordt gewonnen uit de schil van deze vrucht.

Voordelen grapefruit etherische olie

  • Verlicht spanning: bij klachten als gespannen of een neerslachtig gevoel, kan het gebruik van grapefruit etherische olie bijdragen aan een positieve sfeer. Etherische olie van grapefruit helpt gevoelens van vitaliteit te bevorderen en zal de algemene stemming verbeteren.
  • Verbetert de concentratie: grapefruit etherische olie kan helpen je focus en concentratie te verbeteren. Neem dus eerst een massage met grapefruit massageolie voordat je de boeken induikt 😃!
  • Balans: grapefruit etherische olie kan wonderen verrichten voor een vette, gevoelige huid of bij acne. De etherische olie helpt de talgproductie in evenwicht te brengen, de opperhuid te versterken en poriën te verminderen.

 

 

DISCLAIMER: De werking van etherische oliën tegen ziektes is niet wetenschappelijk onderbouwd. Raadpleeg daarom altijd een arts bij het gebruik van etherische oliën tegen de bestrijding van ziektes. Bekijk hier voor meer informatie.

Zojuist bekeken