decor
6x massageolie voor bij de zwangerschap

De zwangerschap is een periode waarin het lichaam dagelijks verandert. Het is dan ook logisch dat de moeder-in-wording stress of spanning voelt door deze veranderingen die ontstaan in haar leven. Tegelijkertijd is het lichaam hard aan het werk om alles in goede banen te leiden. Dat kan zorgen voor pijn en spierspanningen, maar ook voor cosmetische irritaties zoals het ontstaan van striae. Een massage kan helpen om helemaal te ontspannen en pijn te verlichten, waardoor ze kan genieten van de zwangerschap en zichzelf klaar kan maken voor een nieuwe baby in het gezin! 

Natuurlijk is het gebruik van de juiste massageolie erg belangrijk. Wist je bijvoorbeeld dat massageoliën met de juiste essentiële olie veel voordelen hebben om extra te kunnen ontspannen of om striae te voorkomen? Let hierbij wel op welke etherische olie je gebruikt, want lang niet alle etherische oliën zijn geschikt tijdens de zwangerschap. Zo zijn er een aantal etherische oliën die schadelijk kunnen zijn voor de moeder en het ongeboren kind. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Ceder
  • Nootmuskaat
  • Rozemarijn
  • Tijm
  • Kaneel

Vermijd deze oliën dus! Maar welke etherische oliën en massageoliën kun je dan wel gebruiken? In dit artikel geven we je zes tips voor massageoliën die je kunt gebruiken tijdens de zwangerschap. Het is aan te raden om een zwangerschapsmassage in de eerste vier maanden van de zwangerschap te vermijden. 

1. Mandarijn massageolie

Mandarijnolie heeft de zoetste citrusgeur die er te vinden is en helpt om te ontspannen en stress te verminderen. Maar wat deze olie vooral erg geschikt maakt voor zwangerschapsmassage, is het feit dat de olie kan helpen om zwangerschapsstriemen te voorkomen en te verminderen. Verder kan de olie helpen bij misselijkheid en obstipatie en helpt deze bij slaapstoornissen die kunnen ontstaan tijdens de zwangerschap. Een ideale massageolie voor zwangerschapsmassage!

De mandarijn massageolie van Verana bevat, net als alle andere oliën van Verana, vijf natuurlijke basisoliën die in combinatie met de mandarijn etherische olie kunnen helpen bij een strakke en gespannen huid en de huid goed voeden. 

 

2. Lavendel massageolie

Als er één soort massageolie is met talloze voordelen is het massageolie met lavendel etherische olie. Deze olie is zo verschrikkelijk vaak onderzocht, dat er veel wetenschappelijke onderbouwing is voor deze voordelen. Een studie uit 2016 toont aan dat lavendelolie ontspanning erg stimuleert, ook bij zwangere vrouwen. Een andere studie uit 2018 toont aan dat het gebruik van lavendelolie zwangerschapspijn significant kan verminderen. 

De lavendel massageolie van Verana is 100% natuurlijk en is gemixt met vijf natuurlijke basisoliën (koolzaadolie, castorolie, olijfolie, druivenpitolie en zoete amandelolie) die de huid hydrateren en voeden. 

 

3. Rozen massageolie

rozen massageolie

Een massageolie met rozenolie is een manier om angst te verminderen en te kalmeren als zwangere vrouw. Daarnaast kan de rozenolie helpen om beter te slapen. Deze studie uit 2014 toont aan dat de rozenolie, net als lavendelolie, stress kan verminderen tijdens de bevalling. 

De rozen massageolie van Verana lijkt veel op de lavendel massageolie, omdat deze ook gebruik maakt van dezelfde vijf natuurlijke basisoliën. Als je niet zo van de geur van lavendel houdt, maar wel van rozen, dan is deze rozen massageolie een prima alternatief tijdens een zwangerschapsmassage! Wees met deze olie wel voorzichtig in de eerste drie maanden van de zwangerschap. 

 

4. Grapefruit massageolie

grapefruit massageolie

Massageolie met grapefruit is ook zeer geschikt om te gebruiken bij zwangerschapsmassages. De grapefruit etherische olie zorgt voor verbetering van het humeur en draagt bij aan een positieve sfeer. Heel fijn als zwangere vrouw! Veel zwangere vrouwen hebben last van een vettere huid dan ze normaal hebben. Grapefruit helpt ook om de talgproductie van de huid in balans te brengen.

De grapefruit etherische olie in combinatie met de vijf natuurlijke basisoliën (koolzaadolie, castorolie, olijfolie, druivenpitolie en zoete amandelolie) voedt en hydrateert de huid goed. 

 

5. Bergamot massageolie

bergamot massageolie

Massageolie met bergamot etherische olie is veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap. Bergamot is een citrusvrucht en de etherische olie daarvan vermindert angst en stress. Dat is fijn bij zwangere vrouwen die spanning ervaren. Citrusgeuren geven je humeur een boost en dat is bij bergamot massageolie dus ook zo! Ook kan de huid van een zwangere vrouw wat onrustig zijn. De bergamot etherische olie zorgt voor vermindering van huidirritaties.

De bergamot massageolie bevat net als de andere Verana massageoliën, vijf natuurlijke basisoliën (koolzaadolie, castorolie, olijfolie, druivenpitolie en zoete amandelolie). Deze basisoliën zorgen ervoor dat de huid zacht aanvoelt en hydrateert wordt.

6. Pro-2 neutrale massageolie

neutrale massageolie

Misselijkheid komt veel voor bij zwangere vrouwen. Meestal neemt dit af na 16 weken. Sommige zwangere vrouwen blijven echter misselijk en gevoelig voor geuren. Hoewel citroen en mandarijn massageolie kan helpen bij misselijkheid, kan soms elke geur teveel zijn. Het is dan verstandig om een geurloze olie te kiezen. De Pro-2 neutrale massageolie van Verana bevat alleen de vijf natuurlijke basisoliën: koolzaadolie, castorolie, olijfolie, druivenpitolie en zoete amandelolie. Aan de neutrale Pro-2 massageolie is geen etherische olie of extract toegevoegd.

De vijf basisoliën zorgen voor een goede hydratering van de huid, wat helpt bij het tegengaan van striae. Deze oliën verzorgen de huid en maken de huid zacht.

 

DISCLAIMER: Dit blog is met zorg samengesteld. De inzichten kunnen echter veranderen. Raadpleeg daarom altijd een arts bij twijfel of een massageolie geschikt is bij een zwangerschap.

Wellicht vind je deze producten interessant

Verana Massageolie Lavendel 1L-DeMassageWinkel
Massageolie Lavendel 1l
Verana 100% natuurlijke Massageolie Lavendel 1l
21,99
Kalmerende lavendelgeur, een lentegevoel uit Zuid-Frankrijk. Kalmerende lavendelgeur, een lentegevoel uit Zu...
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Leverbaar in 3 tot 5 werkdagen
Leverbaar in 2 tot 4 werkdagen
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Waan je onder de provençaalse zon Deze massageolie met lavendel etherische olie heeft een prettige frisse geur die een kalmerende werking heeft. Je waant je direct in het zuiden van Europa in de Provençaalse zon. Lavendel heeft een ontsmettende en pijnstillende werking. Daarna...
Verana 100% natuurlijke Massageolie Rozen 1l
Massageolie Rozen 1l
Verana 100% natuurlijke Massageolie Rozen 1l
21,99
Diepe, zoete, bloemige geur, perfect voor liefdevolle massages. Diepe, zoete, bloemige geur, perfect voor liefd...
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Leverbaar in 3 tot 5 werkdagen
Leverbaar in 2 tot 4 werkdagen
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Omarm de Liefde De rozen massageolie symboliseert de geur van de liefde. Het is daarom ook de meest romantische massageolie uit ons assortiment. Deze olie heeft een diepe, zoete en bloemige geur dat vermindert de sombere stemmingen. . De massageolie heeft ook vele gezondheidsv...
Verana 100% natuurlijke Massageolie Mandarijn 1l
Massageolie Mandarijn 1l
Verana 100% natuurlijke Massageolie Mandarijn 1l
21,99
Mandarijnolie, de zoetste en meest kalmerende citrusgeur. Mandarijnolie, de zoetste en meest kalmerende c...
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Leverbaar in 3 tot 5 werkdagen
Leverbaar in 2 tot 4 werkdagen
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Frisse Citrus Sensatie Geef je cliënten een frisse en zomerachtige massage met deze massageolie. Mandarijn heeft de zoetste en meest kalmerende geur van alle essentiële citrusoliën. Mandarijn etherische olie bevat beta-carotenen, foliumzuur, vitamines die behoren tot de groepe...

Zojuist bekeken