decor
Biologische en dierproefvrije massageolie: wat houdt dat in?

Biologisch is een welbekend begrip en iedereen heeft er een beeld bij. Maar wat houdt het precies in als je op zoek bent naar biologische massageolie? Wat weten we eigenlijk van de massageolie die we gebruiken? 

Biologische massageolie

De huid krijgt veel te verwerken op een dag. Denk aan alle (synthetische) producten die we gebruiken zoals douchegel, bodylotion en parfum. Maar ook de schadelijke stoffen die van buitenaf komen zoals uitlaatgassen, vuil van de straat en stof. Meestal staan we niet zo lang stil bij het effect wat deze producten en factoren van buitenaf op ons lichaam hebben. Onze huid is ons grootste orgaan en heeft een beschermende maar ook absorberende rol. Door biologische massageolie te gebruiken weet je zeker dat je geen chemicaliën absorbeert in de huid en dat deze gezond blijft. 

Dierproefvrije massageolie

Naast het biologische aspect, is dierproefvrij net zo belangrijk. Vele cosmetica, huidverzorging en andere gerelateerde producten worden getest op dieren. Dierproefvrij betekent dat het eindproduct en de gebruikte ingrediënten niet door een land of derde partij op een dier getest zijn. Ondanks dat het sinds 2013 verboden is in Europa producten en ingrediënten op dieren te testen, vinden bedrijven alsnog manieren om het alsnog op dieren te testen. In China is het namelijk verplicht om op dieren te testen voordat het in de winkels wordt verkocht. Dat is voor ons dan ook de reden om onze massageoliën binnen Europa te laten produceren.

Tegenwoordig is testen op dieren helemaal niet noodzakelijk meer met de technologie die we nu tot onze beschikking hebben, maar gebeurt het nog steeds. Meer dan 100 miljoen dieren worden wereldwijd gedood en/of gebruikt voor dierproeven. Wij vinden dat het niet nodig is dat massageolie wordt getest op dieren en vinden het beter als de olie bestaat uit natuurlijke ingrediënten. 

 biologische en dierproefvrije massageolie

Wat is het verschil tussen synthetische en biologische massageolie? 

Een geheel synthetisch product bevat geen natuurlijke of biologische ingrediënten. De ingrediënten worden gemaakt in een laboratorium.

Biologische ingrediënten zijn afkomstig uit de natuur. Er wordt dus bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen. Je zult dus geen synthetische toevoegingen tegenkomen, zoals parabenen, PEG-nummers, siliconen of kunstmatige geur- en kleurstoffen. 

Wat is het voordeel van biologische massageolie? 

Door biologische massageolie te gebruiken voorkom je het risico op overbodige bijwerkingen op de huid en de gezondheid van je cliënten. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een basisolie, zoals koolzaadolie, olijfolie en/of zoete amandelolie in biologische massageolie. Voor mensen met een notenallergie is het raadzaam om geen zoete amandelolie te gebruiken. 

Daarnaast weet je zeker dat biologische massage olie met respect voor de natuur, het dier en de mens wordt ontwikkeld. Er wordt niet op dieren getest en de unieke eigenschappen en eeuwenoude kennis van de natuur worden gebruikt. 

Je weet zeker dat er geen chemicaliën en isolaten in het product verwerkt zitten die op langere termijn een negatief effect op de gezondheid kunnen hebben. Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van stoffen die de huid beschadigen, is een biologische massageolie vele malen meer geschikt voor de gevoelige huid. 

Bij ZenGrowth vind je een uitgebreid assortiment aan biologische massageolie van Verana. Van een massageolie met neutrale geur, tot een groot assortiment aan geuren waaronder ylang ylang, eucalyptus, lavendel, mandarijn, sinaasappel, bergamot en sport & herstel. 

Toevoeging van etherische olie aan massageolie

Alle planten hebben een geur, de ene plant sterker dan de ander. Deze geurstoffen worden gevormd onder invloed van de zon en ze liggen opgeslagen in de kleine holtes en kanaaltjes van de plant. Al een geruime tijd maken we gebruik van geurende planten in eten en drinken, vanwege hun smaak en specifieke eigenschappen. En in de geneeskunde worden ze gebruikt voor de ontsmettende en genezende eigenschappen. Door middel van een waterdampdestillatie worden de in de plant opgeslagen geurstoffen vrijgemaakt en ontstaat er een geurende olieachtige vloeistof. De goede zuivere essentiële oliën worden ook zo gewonnen en bevatten de essentiële olie, ook wel etherische -, aromatische - of vluchtige oliën genoemd. 

Etherische oliën worden vanwege de geur, ook vaak gebruikt in massageoliën. Doordat elke etherische olie een unieke eigenschap heeft, wordt deze vaak gebruikt voor specifieke behandelingen. Bijvoorbeeld bij het verbeteren van de weerstand, verminderen van huiduitslag, positief effect op arthritis of reuma enzovoort. 

Er wordt ook gebruik gemaakt van geurstoffen zoals limoneen, linol en citral. Dit zijn natuurlijke stoffen die worden gewonnen uit de natuur, maar je kunt er allergisch op reageren. Wanneer er meer dan een bepaalde concentratie aan deze stof in een product zit, moet dit volgens Europese wetgeving op de verpakking worden vermeld. Een allergische reactie kan zich uiten in het krijgen van huiduitslag, jeuk, bultjes of geïrriteerde slijmvliezen. 

DISCLAIMER: De werking van etherische oliën tegen ziektes is niet wetenschappelijk onderbouwd. Raadpleeg daarom altijd een arts bij het gebruik van etherische oliën tegen de bestrijding van ziektes. Klik hier voor meer informatie.

Wellicht vind je deze producten interessant

Verana 100% natuurlijke Massageolie Bergamot 1l
Massageolie Bergamot 1l
Verana 100% natuurlijke Massageolie Bergamot 1l
21,99
Ondergewaardeerde massageolie, fris en fruitig met gezondheidsvoordelen. Ondergewaardeerde massageolie, fris en fruitig ...
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Leverbaar in 3 tot 5 werkdagen
Leverbaar in 2 tot 4 werkdagen
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Frisse Gezondheidsboost De bergamot massageolie is een variant die vaak wat minder bekend is onder masseurs, terwijl de geur heerlijk fris is en de potentiële gezondheidsvoordelen van bergamot etherische olie ontzettend groot zijn!  Deze massageolie bevat bergamot etherische o...
Verana Massageolie Lavendel 1L-DeMassageWinkel
Massageolie Lavendel 1l
Verana 100% natuurlijke Massageolie Lavendel 1l
21,99
Kalmerende lavendelgeur, een lentegevoel uit Zuid-Frankrijk. Kalmerende lavendelgeur, een lentegevoel uit Zu...
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Leverbaar in 3 tot 5 werkdagen
Leverbaar in 2 tot 4 werkdagen
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Waan je onder de provençaalse zon Deze massageolie met lavendel etherische olie heeft een prettige frisse geur die een kalmerende werking heeft. Je waant je direct in het zuiden van Europa in de Provençaalse zon. Lavendel heeft een ontsmettende en pijnstillende werking. Daarna...

Zojuist bekeken