decor
Dennenappel etherische olie

Dennenappel etherische olie wordt gewonnen van de naalden van de pijnboom, ook wel bekend als de kerstboom. De geur van dennenappel is een beetje houterig en staat bekend om zijn verhelderende, opbeurende en versterkende effect. 

Dennenappel etherische olie brengt een positieve stemming met zich mee, geeft het lichaam energie en helpt om vermoeidheid te verminderen. Daarnaast draagt het bij aan het verbeteren van de concentratie.

De belangrijkste voordelen van dennenappel-olie zijn dat het jeuk, ontsteking en droogheid vermindert. Het gebruik van dennenappel-olie laat geen vettig gevoel achter.

Voordelen van dennenappel etherische olie

Dennenappel olie staat er ook om bekend dat het overmatig transpireren onder controle houdt, schimmelinfecties voorkomt, en de bloedsomloop verbetert. Hieronder nog een aantal voordelen van het gebruik van dennenappel olie: 

  • Antimicrobiële eigenschappen: er wordt beweerd dat de etherische olie kan worden gebruikt als antimicrobiële stof, vergelijkbaar met tea tree olie. En kunnen worden gebruikt voor kleine huidinfecties en brandwonden.
  • Ontstekingsremmend: essentiële olie van dennen verlicht de symptomen van inflammatoire huidaandoeningen, zoals acne, eczeem en rosacea. 
  • Pijnverlichtende eigenschappen: dennenappel etherische olie draagt bij aan het verlichten van artritis en spierpijn.
  • Vermindert tekenen van veroudering: de eerste tekenen van veroudering verschijnen meestal op de huid. Dennenappel etherische olie kan de huid helpen haar elasticiteit te behouden.

 

 

DISCLAIMER: De werking van etherische oliën tegen ziektes is niet wetenschappelijk onderbouwd. Raadpleeg daarom altijd een arts bij het gebruik van etherische oliën tegen de bestrijding van ziektes. Bekijk hier voor meer informatie.

Zojuist bekeken