decor
Waarvoor kun je Toco-Tholin Druppels Gebruiken?

 

Toco-Tholin druppels zijn gebaseerd op 7 zuivere etherische oliën die worden verrijkt met menthol. Het recept is al bijna 100 jaar oud en een uniek familierecept dat is bedacht door natuurgeneeskundige Carl Friederizi. 

Tot op de dag van vandaag worden er duizenden flesjes verstuurd en worden de Toco-Tholin druppels voor verschillende doeleindes gebruikt. Niet voor niets staat het unieke recept van de druppels bekend als 'het goede oude huismiddel'.

De werking van de Toco-Tholin druppels zit hem in de positieve kracht van de 7 natuurlijke etherische oliën (Pepermuntolie, eucalyptusolie, steranijsolie, petitgrainolie, lavendelolie, rozemarijnolie, kruidnagelolie) gemixt met menthol. De ingrediënten in deze unieke mix staan al duizenden jaren bekend zijn om hun ontspannende werking en positieve effect op lichaam en geest.

In deze blog leggen we je uit waarvoor je de Toco-Tholin druppels allemaal voor kunt gebruiken! De druppels hebben een wat straffe en felle geur, dus mocht je daar niet van houden is het slim om het gebruik zoveel mogelijk te matigen tot één druppeltje. 

toco tholin druppels

Toco-Tholin Druppels voor kalknagels en schimmelnagels

Een kalk- of schimmelnagel is een vervelende aandoening die vrij hardnekkig is. Het is moeilijk te bestrijden en als je deze niet behandelt kunnen ze na verloop van tijd dik, bobbelig en geel-wit van kleur worden. Het behandelen van kalknagels is lastig, maar wist je dat de Toco-Tholin druppels met de antiseptische werking een uitkomst kunnen bieden? 

Druppel 2 keer per dag de Toco-Tholin druppels op de nagel. Het is hierbij belangrijk dat de vloeistof echt goed tussen de nagel en het nagelbed komt, zodat deze hun werking kunnen uitoefenen. Het is belangrijk dat je hiermee doorgaat tot het lelijke gedeelte van de nagel volledig is uitgegroeid. Het kan dus even duren voordat je resultaat ziet, gezien een voetnagel gemiddeld 1 mm per maand groeit.

Toco-Tholin Druppels bij hoofdpijn

Heb je wel eens last van hoofdpijn? Uiteraard is het het beste om hoofdpijn te voorkomen door voldoende rust te nemen en niet te veel stress te hebben. Zo kan een massage, mediteren of yoga ook uitstekend helpen om tot rust te komen. 

Ben je echter op zoek naar een natuurlijke middeltje dat kan helpen om de hoofdpijn te verminderen? Dan zijn de Toco-Tholin druppels misschien wel het wondermiddel voor jou! Smeer een druppeltje op je voorhoofd en/of slaap en ga even liggen. De hoofdpijn zou vanzelf weg moeten trekken! 

Toco-Tholin druppels stomen bij verkoudheid

Ben je een beetje verkouden en zit je neus helemaal verstopt? Door met een paar druppels Toco-Tholin te stomen zorg je ervoor dat je jouw neus zo weer vrijmaakt. Door te stomen wordt de slijm in je neus goed losgemaakt. 

Er zijn verschillende opties om Toco-Tholin druppels te gebruiken bij stomen:

  • Tijdens het douchen: Sprenkel een paar druppels tegen de douchewand en neem een warme douche. 
  • Boven een kom met heet water: Vul een kom met heet water van maximaal 60 graden. Voeg hier een paar druppels Toco-Tholin aan toe en leg een theedoek over je hoofd en de kom. Adem diep in door je neus en weer uit door je mond en houdt dit voor ongeveer 5 tot 10 minuten vol. Je kunt eventueel eerder stoppen als je het te warm krijgt. 

Uiteraard zijn er nog veel meer toepassingen hoe Toco-Tholin druppels kunnen werken bij een verkoudheid! Zo kun je bijvoorbeeld één of twee druppels oplossen in een mok met warm water. Het drinken van de druppels is heel verwarmend en je voelt het door je lichaam trekken. Dit is erg fijn als je verkouden bent.

Je kunt ook één druppel op je hals wrijven om de keel tot rust te brengen als je bijvoorbeeld ook last van keelpijn hebt bij je verkoudheid. Je kunt ook een paar druppels op je borst of rug inwrijven om vrijer te ademen. 

Toco-Tholin druppels tegen muggen en andere insecten

Zoals eerder omschreven hebben de Toco-Tholin druppels een sterke en straffe geur. Insecten, zoals muggen, hebben echt een hekel aan deze geur. Druppel dus een paar druppels op je haar, kleding of kussen om muggen uit de buurt te houden. 

Ideaal als je veel last hebt van muggen op een warme zomeravond en wilt gaan slapen, of als je gaat wandelen in een gebied met veel muggen. 

Toco-Tholin tegen spierpijn

De Toco-Tholin druppels zijn ook te gebruiken als spierolie voor soepelere spieren en gewrichten! Wil je de olie echt in de spieren masseren? Dan raden we het gebruik van een Toco-Tholin balsem aan. 

Alle balsems van Toco-Tholin bestaan namelijk uit vaseline en paraffine dat wordt gemixt met de Toco-Tholin druppels en andere ingrediënten afhankelijk van de soort balsem. Ze worden snel opgenomen in de spieren en kunnen dun (verwarmend effect) of dik (verkoelend effect) worden aangebracht 

De Balsem Warm en Balsem Heet bevatten bijvoorbeeld natuurlijk capsicum dat een verwarmend effect heeft. Dit bevordert de doorbloeding in de spieren en geeft ook heerlijk warmtegevoel. 

 

Veelgestelde vragen Toco-Tholin

Kun je Toco-Tholin druppels gebruiken tijdens de zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap en borstvoeding kunnen de Toco-Tholin druppels, voor zover bekend, gewoon gebruikt worden. Wel wordt vanuit de fabrikant aangeraden, net als met alle andere dingen, matig te zijn in gebruik. Je kunt bijvoorbeeld een paar druppels op je kussen druppelen om lekker te ontspannen voor het slapen gaan.

Vanaf welke leeftijd kun je Toco-Tholin druppels gebruiken?

Toco-Tholin is niet geschikt voor baby's en kinderen onder de 4 jaar. De Toco-Tholin producten bevatten namelijk menthol en dat kan voor jonge kinderen voor een benauwd gevoel zorgen. 

Wat zijn Toco-Tholin druppels?

Toco-Tholin druppels zijn al bijna 100 jaar een welbekend begrip in Nederland en België. Het oude vertrouwde huismiddel is gebaseerd op een uniek familierecept dat bestaat uit 7 zuivere etherische oliën, verrijkt met menthol. De druppels werken ontspannend en verzachten de luchtwegen.

De unieke mix bestaat uit de volgende ingrediënten: pepermuntolie, eucalyptusolie, steranijsolie, petitgrainolie, lavendelolie, rozemarijnolie, kruidnagelolie en menthol.

 Is het gebruik van Toco-Tholin gevaarlijk?

Toco-Tholin bestaat uit natuurlijke ingrediënten en bevat onder anderen 7 etherische oliën. Met name de etherische oliën kunnen bij overmatig gebruik zorgen voor problemen. Ze kunnen namelijk bijwerkingen hebben, zoals huidirritaties, allergische reacties en zelfs spijsverteringsproblemen veroorzaken. Dat gezegd hebben is het gebruik van Toco-Tholin absoluut niet gevaarlijk bij gewoon gebruik. 

Hoe lang is Toco-Tholin houdbaar?

Alle Toco-Tholin producten zijn na openen minstens 36 maanden lang houdbaar. 

Wellicht vind je deze producten interessant

Zojuist bekeken