decor
Welke kleur massagetafel moet ik kopen?

Kleuren zijn een belangrijk onderdeel van ons leven, ze hebben namelijk invloed op ons energielevel en op ons humeur. Kleuren hebben ook invloed op de sfeer die in een kamer hangt. Een kamer met blauwe en andere koude kleuren geeft ons vaak een relaxt gevoel, terwijl een ruimte met rode en andere warme kleuren ons vaak meer energie geeft.

Om die reden is het natuurlijk geen verrassing dat kleur een belangrijk onderdeel is van de vele keuzes die je in het leven maakt. Zo ook voor het kiezen van een massagetafel. Echter, als je er eens kritisch over gaat nadenken, hoeveel van je cliënten maakt het daadwerkelijk uit welke kleur de bekleding van de massagetafel heeft?

Het aantal zal waarschijnlijk een stuk lager liggen dan je zou denken. We krijgen toch regelmatig de vraag over welke kleur het beste is en dachten daarom dat het geen kwaad kon hier een artikel over te schrijven.

Het antwoord op deze vraag bestaat eigenlijk uit twee factoren. Enerzijds dien je als therapeut een kleur te kiezen die je zelf mooi vindt, anderzijds dient de kleur te matchen met de kleuren in je interieur. Een massagetafel kopen met een kleur die je zelf mooi vindt, is natuurlijk iets wat vanzelfsprekend is. Een massagetafel kiezen die ook met het interieur matcht vergt echter iets meer aandacht. 

Matchen met het interieur

Als er bijvoorbeeld meerdere massagetafels in een ruimte staan met allemaal dezelfde kleur, is het logischer om ook een nieuwe massagetafel in die kleur aan te schaffen. Ook wanneer er een dominante kleur in het interieur aanwezig is, is het van belang hier rekening mee te houden.

Zo zal een paarse massagetafel snel als minder aantrekkelijk worden beschouwd in een kamer met lichte, natuurlijke en neutrale kleuren dan in een kamer waar de dominante kleur al paars is. Dit hoeft natuurlijk niet 100% overeen te komen, want een massagetafel in een felle kleur in een ruimte met neutrale kleuren kan juist de aandacht trekken.

Het belang van de kleur van jouw massagetafel

Wellicht vind je de kleur van je massagetafel nog steeds een belangrijke factor in je keuze voor een massagetafel. Alleen moet je er ook rekening mee houden dat de kleur van de bekleding eigenlijk nooit echt wordt gezien. Dit komt doordat de tafel eigenlijk altijd bedekt zal zijn met een hoeslaken of een papieren hoes voor hygiënische doeleinden.

Hierdoor zullen je cliënten geen idee hebben van de echte kleuren van de bekleding van jouw massagetafel, want ze zullen deze nooit te zien krijgen. De enige die de kleur van de massagetafel wel vaak te zien krijgt ben jij, als therapeut.

Je cliënten zullen het vele malen belangrijker vinden dat de hygiëne op orde is en dat de massagetafel lekker en comfortabel ligt. De focus van iedere behandeling zal daarom op comfort en ontspanning liggen.

Conclusie

De kleur van de massagetafel is dus niet echt van belang. De enige die de kleur echt vaak te zien krijgt bent jij als therapeut. Het is vele malen belangrijker om te focussen op factoren die direct invloed hebben op het comfort van de cliënt, zoals de afmetingen van de tafel, het materiaal van de stoffering en de dikte van het matras bijvoorbeeld.

ontspanningsmassage

Veel cliënten komen niet naar je toe voor de kleur van jouw massagetafel, maar juist om even te ontsnappen van de realiteit en volkomen tot rust te komen. Kies dus gewoon voor een kleur waar je jezelf prettig bij voelt en laat de kleur niet de beslissende factor zijn in de keuze voor een massagetafel. Onthoud dus dat een goede massagetafel moet zorgen dat de cliënt helemaal op zijn of haar gemak bij je kan zijn en daardoor dus graag bij je terug wilt komen.

Alhoewel onze goedkopere modellen wel in verschillende kleuren leverbaar zijn, hebben we er bewust voor gekozen om onze duurdere in zo min mogelijk kleuren te verkopen. Hierdoor kan de focus écht op de kwaliteit van de massagetafel liggen. Wil je tips voor het aanschaffen van een massagetafel? Lees dan ons uitgebreide stappenplan.

Wellicht vind je deze producten interessant

Badstof Hoeslaken Massagetafel Lichtbruin met uitsparing
Hoeslaken Lichtbruin met uitsparing
Badstof Hoeslaken Massagetafel Lichtbruin met uitsparing
25,99
Zacht en extra dik badstof. Makkelijk wasbaar en kleurvast. Zacht en extra dik badstof. Makkelijk wasbaar e...
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Leverbaar in 3 tot 5 werkdagen
Leverbaar in 2 tot 4 werkdagen
Op Werkdagen voor 22.00 besteld is vandaag verzonden.
Luxueus en oersterk Dit lichtbruine hoeslaken met uitsparing voor een massagetafel is geschikt voor meerdere massagetafels met een lengte tussen de 180cm en 185cm en een breedte tussen de 63cm en 71cm. De uitsparing van dit hoeslaken is netjes afgewerkt, waardoor deze niet zal...

Zojuist bekeken